Adventproject voor kinderen in de H. Willibrordkerk

kerk n Vanaf zondag 3 december begint weer de Advent. Een periode van vier weken ter voorbereiding op Kerstmis.

Tijdens de kinderwoorddiensten op de zondagen 3, 10 en 17 december volgen parochianen van de H. Willibrordkerk met de kinderen een speciaal project, geïnspireerd op het aanbod van Kind op Zondag. Het project wordt afgerond op kerstavond 24 december tijdens de gezinsmis van 19.00 uur. Iedereen van 4 tot ongeveer 12 jaar (basisschool) is van harte welkom om mee te doen.
De kinderwoorddienst vindt steeds plaats tijdens het grootste gedeelte van de zondagse viering om 11.00 uur in de H. Willibrordkerk aan de Rhijngeesterstraatweg 35 in Oegstgeest (bij de rotonde). Na afloop van de Kinderwoorddienst komen de kinderen terug in de kerk, waar ze kort vertellen wat ze gedaan hebben. Daarna maken ze de rest van de viering mee in de kerk.
De Bijbellezingen van deze periode komen uit het boek Jesaja. Hij schreef een bijzonder boek, waarmee hij de mensen van zijn tijd en van later moed insprak. Zijn boek lijkt wel wat op een dagboek: het gaat over dingen die gebeuren en hoe mensen zich daarbij kunnen voelen. Maar het bijzondere van dit 'dagboek' is dat het niet gaat over dagen die al geweest zijn, maar over dagen die nog komen gaan. Jesaja kijkt verder dan het verdriet en de angst van vandaag: hij ziet dat God voor mensen blijft zorgen, dat hij zal komen om zijn volk te redden.
Natuurlijk worden de lezingen en de uitleg 'vertaald' naar begrijpelijke taal voor de kinderen. En iedere week wordt er iets gemaakt of geknutseld of wordt er een spel of puzzel gedaan die past bij het thema van die zondag.

Meer weten: www.kindopzondag.nl of www.willibrordoegstgeest.nl.


Kerstviering bij GGZ Leiden en Duin- en Bollenstreek

kerst n Op zondagmiddag 10 december zal er voor cliënten en personeel van GGZ Leiden en Duin- en Bollenstreek, hun familie, vrienden/bekenden en andere belangstellenden weer een kerstviering gehouden worden, in de Theaterzaal van het Receptiegebouw, Endegeesterstraatweg 5 in Oegstgeest.

De kerstviering begint om vier uur en zal tegen vijf uur eindigen. Vanaf kwart over drie wordt men welkom geheten met een kop koffie/thee/chocolademelk en iets lekkers. Een kerstverhaal vormt de rode draad van de kerstviering, met daaromheen veel samenzang, koorzang door het 'Meanderkoor' uit Noordwijkerhout én muziek door en met cliënten.
Deze kerstviering is voorbereid door cliënten, personeel en geestelijke verzorger van Rivierduinen samen met vrijwilligers van het bezinningscentrum 'Het Kruispunt'.
10 december - 16.00 uur.