Oegstgeest is gul bij Alzheimer-collecte

geven n De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Oegstgeest in de week van 6 tot en met 11 november €6409,91 opgebracht. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten.

Dit jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Alzheimer Nederland is blij met deze aandacht. Dankzij 65 collectanten, die voor het eerst of jaarlijks langs de deuren willen gaan is er dit jaar een recordbedrag opgehaald.
Wie in 2018 zijn steentje wil bijdragen door mee te helpen als collectant kan zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij Jasper de Kogel, tel. 071-5155226 of j.de.kogel@planet.nl.


Pinnen in de Arriva-bussen na 19.00 uur

vervoer n Vanaf vrijdag 1 december is het voor reizigers die na 19.00 in een Arriva-bus in Zuid-Holland stappen niet meer mogelijk om een vervoerbewijs in de bus te betalen met contant geld. Arriva is naar aanleiding van een aantal overvallen in 2016 bezig met een pakket aan maatregelen om geen contant geld meer te accepteren in de bussen. Om reizigers te laten wennen aan het cashloos betalen wordt het gefaseerd ingevoerd en accepteert de vervoerder vanaf 1 december geen contant geld meer na 19.00 uur. Reizigers kunnen dan reizen met de OV-chipkaart, een e-ticket of een vervoerbewijs betalen met PIN, contactloos of creditcard. Arriva verbetert op deze manier de veiligheid in de bus, voor zowel de buschauffeur als de reiziger. Ook wordt het betaalgemak voor de reiziger hiermee verhoogd.

De reizigers worden geïnformeerd over de nieuwe betaalmogelijkheden middels een uitgebreide reizigerscampagne. De vervoerder gaat in de overgangsperiode coulant om met reizigers die nog niet op de hoogte waren van de nieuwe betaalmogelijkheden.
Arriva is naar aanleiding van een aantal overvallen sinds medio 2016 al bezig met een pakket aan maatregelen om de hoeveelheid contant geld op de bus te verminderen. Dit hele pakket aan maatregelen is onderdeel van het landelijke Arriva-plan 'Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen'. De stappen uit het plan 'Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen' worden zorgvuldig uitgevoerd, volgens drie voorwaarden:
• Stabiele en goed functionerende techniek
• Overeenstemming met alle betrokken overheden
• Goed geïnformeerde reizigers

www.arriva.nl/betaalgemak