Vader en zoon Rijsdorp (en Aron) sloegen samen 29 van de 36 punten binnen. | Foto PR
Vader en zoon Rijsdorp (en Aron) sloegen samen 29 van de 36 punten binnen. | Foto PR Foto:

Zo vader, zo zoon

tafeltennis n Een bijzonder kampioenschap bij tafeltennisvereniging Pecos. Het eerste duoteam behaalde de titel op het hoogste niveau, de hoofdklasse.

Het team bestond op papier uit een man of zeven, maar de harde kern werd gevormd door vader en zoon Rijsdorp, die samen 29 van de 36 punten binnensloegen. Opvallend is overigens dat ze als dubbel niet eens onverslaanbaar zijn. Vader Ronald (57 jaar) won al zijn 14 enkelspelen, zoon Aron (20) was 12 van de 16 keer succesvol, maar van de vijf keer dat ze samen op pad waren en dus ook samen dubbelden, gingen er nog twee verloren ook. Iets om aan te werken, zou je denken, maar het team neemt met deze titel voorlopig afscheid van de duocompetitie en focust weer op het 'echte werk'.

Ronald speelt met team 2 van Pecos voor een plek in de eerste divisie, terwijl Aron waarschijnlijk team 5 gaat versterken, dat uitkomt in de eerste klasse.


Kaderteam BCO maximaal onderuit

biljart n Woensdag 24 november moesten de biljarters van BCO proberen de ruime voorsprong van concurrent BCS uit Spaarndam ongedaan te maken.

Het tegendeel gebeurde. De spelers van BCS lieten duidelijk zien waarom zij er zo goed voor staan. Na 14 beurten was het pleit beslecht en was 0-8 het resultaat. BCO staat nu vijfde in de poule en speelt woensdag 29 november thuis tegen Horna.