Na afloop van de zitting bij het gemeentehuis in Oegstgeest klonk het:
Na afloop van de zitting bij het gemeentehuis in Oegstgeest klonk het: "Alle Pieten verzamelen!". | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Zwarte Pietenfeest

Vrolijk n Na afloop van de zitting bij het gemeentehuis kwamen alle Zwarte Pieten afgelopen zaterdag bij de Goedheiligman staan. Toen viel het pas goed op hoeveel het er waren. Stuk voor stuk de vrolijkheid zelve.

Er is die zaterdag heel veel snoepgoed in grijpgrage kinderhandjes gestopt. De kinderen die de Sint bezochten kregen iets extra's bij het verlaten van het bordes. Door een heerlijk zonnetje was het een fijne dag voor de intocht. De Hoofdpiet had de boel strak in handen, maar haalde zelf regelmatig kattenkwaad uit en maakte voortdurend grapjes. Mede daardoor voelden de meeste kinderen zich op hun gemak bij Sinterklaas. Slechts enkelen vonden het te eng en bleven op een veilige afstand.

Geslaagd

Sint en Pieten kijken terug op een geslaagd feest met een gezellige aankomst bij het Boerhaaveplein, waar vrijwilligers voor de veiligheid zorgden, en een hartelijke ontvangst in het gemeentehuis, en kijken vooruit naar het heerlijk avondje.