UDO voetbalde zaterdag vooral tegen zichzelf. | Foto lichtenbeldfoto.nl
UDO voetbalde zaterdag vooral tegen zichzelf. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO verliest van Football Factory in een weinig enerverende wedstrijd

voetbal n Na een week rust wachtte Vv UDO afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Football Factory.

Het publiek kreeg onder koude en winderige omstandigheden een weinig sprankelend en futloos spel te zien. Aan beide kanten werden wel verschillende kansen gerealiseerd. Maar deze resulteerden niet in een doelpunt.
Na de rust kwam UDO energieker uit de kleedkamer. Kennelijk had de peptalk van trainer Nikivor van Rijn toch wel iets teweeggebracht bij de spelers. Kort na elkaar kreeg UDO enkele grote, opgelegde kansen, helaas zonder resultaat.

Waar UDO niet slaagde, lukte het Football Factory wel. Zij zetten de 1-0 op het scorebord.
Waarschijnlijk mede als gevolg van deze achterstand namen de frustraties aan UDO-zijde toe. De UDO-grensrechter was namelijk van mening dat het toegekende doelpunt buitenspel was. Even later waren de reacties voor de scheidsrechter aanleiding om de UDO-grensrechter weg te sturen.

Over de gehele wedstrijd gezien speelde Football Factory toch slimmer dan UDO en vormden zij ook meer een team.
De KNVB-app wees Laurens Franken aan als 'Man of the Match'.

stand

In de stand wijzigt niet veel hoewel Football Factory nu dichterbij UDO komt. UDO heeft de kans laten liggen om een flinke stap te maken richting zesde plek. Huidige plaatsing respectievelijk de tiende en de elfde plaats voor UDO en Football Factory.

Overige uitslagen

Alphia-Roodenburg 8-1, Football Factory-vv UDO 1-0, vv Haagse Hout-Hazerswoudse Boys 2-1, VVSB-vv Meerburg 1-1, SV Wassenaar-SV WVC 0-5, vv Oegstgeest-SEV 1-1.

VV Oegstgeest speelt gelijk tegen concurrent SEV uit Leidschendam

voetbal n In de thuiswedstrijd tegen SEV uit Leidschendam kwam Oegstgeest niet verder dan een gelijk spel.

Oegstgeest-trainer Huig Jan Heeringa miste Roy Dijkstra, die een schorsing van één wedstrijd kreeg in de wedstrijd tegen Roodenburg. SEV, dat vorige seizoen gedegradeerd is vanuit de 3e klasse, is naast Alphia één van de concurrenten van Oegstgeest voor de eerste periodetitel.

Oegstgeest begon onrustig aan de wedstrijd en trof in SEV een fel spelende tegenstander. Door onnauwkeurig spel hadden de Oegstgeest spelers veel balverlies in het eerste gedeelte van de wedstrijd. SEV was snel in de omschakeling vanuit de verdediging met gevaarlijke aanvallen. Oegstgeest keeper Lucas van der Meij wist met enkele fraaie reddingen SEV van het scoren af te houden. In het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg Oegstgeest meer grip op de wedstrijd, maar schoten van Danny Wenink en Bob den Hollander gingen over of naast. Op slag van rust kwam SEV op een 0 - 1 voorsprong door een penalty wegens een overtreding in het strafschopgebied.

Tien corners

Na de rust golfde het spel op en neer, beide teams kregen een aantal corners maar de keepers wisten doelpunten te voorkomen. Om meer aanvalskracht te krijgen verwisselde Heeringa na twintig minuten de goed spelende middenvelder Daniël Gras voor spits Ozan Demirbas. Keeper Van der Meij was weer alert op schoten van SEV en Robin Noort en Lex Heemskerk voorkwamen doelpunten door ballen op de doellijn te keren. Een kwartier voor tijd kreeg Oegstgeest speler Noort een rode kaart wegens het onderuithalen van een tegenstander en moest zijn team verder met tien man. Uit de tien corners die Oegstgeest na de rust kreeg wisten ze geen doelpunten te scoren, uit één corner kwam de bal op de lat. Tien minuten voor tijd was het Danny Wenink die met een knappe actie de stand gelijk wist te trekken: 1 - 1. Vlak hierna miste Demirbas nog een opgelegde kans.

Maar verder dan gelijk spel kwam Oegstgeest niet en blijft zo eerste op de ranglijst met 22 punten uit 8 wedstrijden. Mede concurrent voor de koppositie VVSB speelde ook gelijk in de thuiswedstrijd tegen Meerburg.

Zaterdag speelt Oegstgeest uit in de derby tegen UDO, dat met 9 punten uit 8 wedstrijden op de 10e plaats staat, aanvang 14.30 uur.

Doelpuntenmaker Danny Wenink passeert zijn tegenstander. | Foto Leo van den Broek