De Groene Kerk en de begraafplaats waren sfeervol verlicht tijdens de Lichtjesavond. | Foto Wil van Elk
De Groene Kerk en de begraafplaats waren sfeervol verlicht tijdens de Lichtjesavond. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Lichtjesavond

Sfeer n Bijna vijfhonderd mensen bezochten op 23 november de begraafplaats bij de Groene Kerk die sfeervol was verlicht.

Ook aan de overkant op het nieuwe terrein waren de paden met fakkels verlicht. Naast de tweehonderd fakkels zorgden vijftig vuurpotten ervoor dat ondanks de wind het hele terrein tot het einde toe toegankelijk bleef.

De speciale buiten-kaarsen brandende houden bij de graven was een lastige opgave door een stevige bries die plagend over het terrein joeg. Ook de fakkels hadden hieronder te lijden en waren snel opgebrand. Bezoekers konden engeltjes met een wens in een boom hangen bij de ingang van het Willibrords Erf.

Deze avond werd door de aanwezigen hooglijk gewaardeerd en als zeer geslaagd ervaren. Het was een bijzondere ervaring om op deze manier een groet te brengen aan overledenen. De Lichtjesavond wordt volgend jaar ongetwijfeld herhaald, een datum hiervoor staat nog niet vast.

Wil van Elk