Geen opvolger voor Tönjann

politiek n De VVD-fractie heeft geen geschikte opvolger kunnen vinden voor wethouder Wendelien Tönjann, die op 1 december vertrekt om aan een nieuwe uitdaging te beginnen.

Omdat opvolging ontbreekt, zullen de huidige collegeleden haar taken overnemen. VVD-fractievoorzitter Sven Spaargaren lichtte donderdag 23 november toe dat er gesprekken zijn geweest met diverse kandidaten. "Maar ze hadden andere verwachtingen of ze waren niet beschikbaar." En dus besloot de partij om geen kandidaat voor het wethouderschap voor te dragen.

Tönjann zelf liet hierover weten dat ze niet hoeft te worden opgevolgd als wethouder 'omdat de coalitieagenda nagenoeg af is'.

(Joep Derksen)


Kerstkaarten

kaarten n Wie op zoek is naar de mooiste wenskaarten of speciale kerstkaarten moet de komende tijd zeker in het Dorpscentrum bij mevrouw Plasmeijer-van der Veur langsgaan.

Zij heeft op haar kraam diverse soorten zelfgemaakte kaarten; je kunt het zo gek niet opnoemen of ze heeft er wel een kaart voor. De kaartverkoop is in de hal van het Dorpscentrum op dinsdag 5 en woensdag 6 december.

Mevrouw Plasmeijer schenkt een deel van de opbrengst aan het goede doel.


Nieuwe politieke krachten

politiek n De gemeenteraad verwelkomde afgelopen donderdag drie nieuwe politieke collega's in haar midden. Het zijn mevrouw E. Vellema (D66), de heer R. van Duijvenvoorde (VVD) en de heer J. Yonce (Lokaal Oegstgeest). Zij gaan voortaan door het leven als 'steunfractieleden' en zullen zich de komende tijd inzetten om van Oegstgeest een nog mooiere gemeente te maken. (JD)


Repair Café

repareren n Zaterdag 2 december is er tussen 10.00 en 13.00 uur weer een Repair Café Oegstgeest in het Dorpscentrum aan de Lijtweg. Willen de kerstboomlampjes niet branden of het speeldoosje met de sneeuwman wil niet draaien? Het Repair Café slaagt er allicht in om Kerstspullen in goede conditie te brengen. Door te repareren in plaats van weg te gooien, blijft de afvalberg wat kleiner. www.repaircafeoegstgeest.nl