Illustratie Lex Dirkse
Illustratie Lex Dirkse Foto: Lex Dirkse

Crowdfunding voor vleugel in de Paulus via Voordekunst

muziek n Met de slogan 'Geef de Paulus Vleugels!' is deze maand via Voordekunst een crowdfunding campagne gaande. Doel is Cultuurhuis de Paulus blijvend een concertvleugel te verschaffen. Zo'n instrument is van belang voor de kamermuziekserie Zondagmatinees in de Paulus van Muziekkamer Oegstgeest. Het is deze stichting die deze campagne ingaf – tot 1 december.

Voordekunst is een Erkend Goed Doel met CBF-keurmerk. Het betekent dat donaties aan deze stichting bij belastingaangifte aftrekbaar zijn. De opbrengst van Geef de Paulus Vleugels! wordt na afloop aan Muziekkamer Oegstgeest overgedragen. Zie de website van Voordekunst Afhankelijk van de omvang van een donatie, ontvangt de gever een tegenprestatie. Dit kan een cd naar keuze zijn, een vrijkaartje voor een Zondagmatinee en ook vrijkaarten voor mantelzorgers die deze op aanvraag bij mantelzorgondersteuning EVA kunnen bekomen. In de serie van Muziekkamer Oegstgeest zijn vrijdagavond 24 en zondagmiddag 26 november twee buitengewone concerten te beleven. Ter ere van componiste Rita Hijmans 70 jaar. Muziekuitgeverij Donemus promoot haar oeuvre daarom eens te meer. Vrijdag om 20.15 uur de Japans/Griekse violist Noé Inui en de Griekse pianist Vassilis. Bij Inui's debuut in New York noteerde een recensent van het toonaangevende magazine The Strad: "Inui bezit een hypnotiserende energie, hij is een geweldig talent." En de werken die hij vertolkte "gaven blijk van een indringende demonstratie van zijn kunnen waarmee hij bij zijn gehoor indruk maakte, maar hen ook in en boven de muziek uit voerde." Vassilis Varvaresos was in 1998 de jongste winnaar ooit van Young Concert Artists in New York. Zondag om 16.00 uur zijn celliste Anatasia Kobekina en pianiste Hanna Shybayeva in de Paulus te bewonderen. Shybayeva is ook in deze regio bekend en geliefd, Kobekina (23) is een van de meest opmerkelijke cellisten van haar generatie. "Zonder een goede vleugel krijgt kamermuziek geen vleugels" noteerde een donateur bij haar gift aan Geef de Paulus Vleugels! Illustrator Lex Dirkse, fervent liefhebber van klassieke muziek, doneerde drie heerlijke tekeningen.

Kaarten bij de Rijnlandse Boekhandel of via tickets@musaix.org: volwassenen €25, studenten €10, vrij entree tot 18 jaar. Een glas wijn van De Gouden Ton of een frisdrankje is bij de prijs inbegrepen.

Illustratie Lex Dirkse