Mantelzorgcafé Oegstgeest

zorgen n werkgroep Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert op 28 november een bijeenkomst voor mantelzorgers. Dit is het laatste café van de najaarsreeks.

Tijdens dit café zullen de vrijwilligers van Fietsmaatjes Oegstgeest zich voorstellen en uitleg geven.

Dinsdag 28 november worden gasten uitgenodigd om onder het genot van een kopje koffie of thee te kijken en te luisteren naar de vrijwilligers van Fietsmaatjes Oegstgeest. Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen.

Toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig,
Dinsdag 28 november, van 14.00 tot 16.00 in de Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest.


Koffiespeeltuin in bieb

ontmoeting n Voor iedereen die zin heeft in koffie, goed gezelschap en een fijne plek voor de kinderen vindt op woensdag 29 november de Koffiespeeltuin weer plaats.

Vanaf 9.30 uur is de kinderhoek in de bibliotheek open voor ouders met kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Tijdens deze Koffiespeeltuin is er bijzondere aandacht voor taal- en spraakontwikkeling bij kleine kinderen. Om 10.00 uur vertelt Nanine, logopediste bij het CJG, hier tijdens een korte workshop over. Ook geeft ze veel praktische en leuke tips die ouders kunnen toepassen om taal- en spraakontwikkeling bij hun kinderen te stimuleren. Kinderen kunnen in de tussentijd lekker spelen of boekjes lezen.


Filmmatinee 'Little Miss Sunshine'

film m Zondag 26 november organiseert Soroptimistclub Leiden Aurora de jaarlijkse filmmatinee in het Kijkhuis in Leiden.

De film Little Miss Sunshine is een komische Amerikaanse dramafilm uit 2006 over een probleemgezin met daarbij een kritische blik op de 'American Dream'.
De totale opbrengst is bestemd voor het project 'Van straat naar baan' van de Tika Foundation. Dankzij dit project kunnen 45 straatkinderen in Banepa, een stad in de Kathmanduvallei naar school en krijgen zij begeleiding tot dat zij hun diploma halen.
Tickets bestellen (€ 17.50, inclusief koffie, thee, hapjes en drankjes) kan via soroptimistclubleidenaurora@gmail.com. De aanmelding is definitief als het bedrag is gestort op rek. nr NL57 INGB 0006 6133 27 t.n.v. Soroptimistclub Leiden Aurora. Tickets zijn ook op 26 november vanaf 10.15 uur verkrijgbaar bij het Kijkhuis (zolang de voorraad strekt).