Goud voor Matilde Monteleone uit Oegstgeest (rechts) en zilver voor Robin Vermond (links). | Foto PR
Goud voor Matilde Monteleone uit Oegstgeest (rechts) en zilver voor Robin Vermond (links). | Foto PR Foto: PR

Internationaal Goud voor Matilde Monteleone van Gymsport Leiden

gymnastek n Zaterdag 18 november werd in Aalsmeer de Omnia Cup gehouden. Een internationale wedstrijd ritmische gymnastiek met deelnemers uit Nederland, Belgiƫ, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Voor Gymsport Leiden namen tien gymnastes deel aan deze wedstrijd. Er was tweemaal medaillesucces: goud was er voor de 10-jarige Oegstgeestse Matilde Monteleone. Met haar oefeningen met bal en zonder materiaal behaalde zij de hoogste score van de dag bij de B-categorie, geboortejaar 2006-2007. Zilver was er voor de 14-jarige Robin Vermond bij de C-categorie geboortejaar 2003-2004-2005 met haar oefeningen met lint en hoepel.
Bij ritmische gymnastiek laat je op het ritme van muziek je lenigheid zien met gebruik van de materialen, lint, knotsen, touw, hoepel en bal. Het selectieteam van Gymsport Leiden vertegenwoordigt de club op A-, B-, en C-niveau op nationale en internationale wedstrijden en toernooien. Er is ook een afdeling voor recreanten.


Workshop Vrijwilligers(beleid) binnen sportverenigingen

inzet n Oegstgeest heeft tientallen sportverenigingen waar veel vrijwilligers actief zijn.

Steeds vaker wordt aangegeven dat er te veel werk door te weinig mensen wordt gedaan binnen de sport. Het tekort aan vrijwilligers bij sportverenigingen is van alle tijden. Voordat het werven begint, is het goed om eerst na te denken over het vrijwilligersbeleid en management. Tijdens de workshop op donderdag 30 november gaan we gezamenlijk opzoek naar een duurzame en effectieve manier van werven en behouden van vrijwilligers. De workshop vindt plaats in het clubhuis van ASC Voetbal van 19.30 tot 21.30 uur.
Aanmelden of meer informatie: Tessa den Dulk tessa@i-doe,nl of (071) 5162451.


Districtsfinale driebanden-klein-hoofdklasse in Oegstgeest

biljart n In het weekend van 24, 25 en 26 november zal in de fraaie ambiance van het Biljartcentrum Oegstgeest de strijd plaatsvinden tussen een aantal van de sterkste driebandenspelers uit het district Duinstreek.

In de aanstaande finale zal een mix van leeftijden aanwezig zijn die deze attractieve spelsoort gaat spelen. De ondergrens is 0,750. De speeltijden zijn: vrijdag 19.30, zaterdag 11.00 en zondag 12.00 uur.
Locatie: Biljartcentrum Oegstgeest, Voscuyl 38-A, Oegstgeest (tel: 071-5173838).