Fiks moet genoegen nemen met puntendeling

korfbal n De selectie van Fiks reisde afgelopen zaterdag richting Arnhem om aan te treden tegen Oost Arnhem; een vereniging die al tientallen jaren op hoog niveau speelt. "Met knikkende knieën zal de tegenstander naar Arnhem afreizen", aldus het voorwoord in het programmaboekje. Immers, De naam Fiks was voor de Arnhemmers een vreemd begrip. De realiteit: Met knikkende knieën zou de thuisploeg het punt koesteren, dat deze aan de ontmoeting overhield (22-22). Voor Fiks achteraf zuur dat er een punt in Arnhem bleef.

Immers, het was Fiks dat vrijwel de gehele wedstrijd aan de leiding ging. Alleen in de 45e minuut mochten de Arnhemmers even het genoegen smaken van een voorsprong. Het zou gezien het wedstrijdbeeld zwaar onterecht zijn geweest als beide punten in Arnhem waren gebleven. Melissa Heijne zette namens Fiks de toon tegen Oost Arnhem; een ploeg die in de veldcompetitie in de middenmoot van de hoofdklasse staat. Uit een vrije bal en snel daarop uit een doorloop scoorde zij de eerste twee van haar in totaal zeven treffers. Ze was in deze ontmoeting een dragende speelster en droeg in belangrijke mate bij aan het resultaat. Dit gold ook voor Kevin Vreeken (5) en Dominic van Welzen (4). Belangrijker dan dat is het gegeven dat korfbal een pure teamsport is en een goed resultaat alleen tot stand kan komen als de spelers als geheel een team vormen en ieder zijn/haar specialiteiten op goede wijze in dienst van de formatie uitvoert. In deze fysiek af en toe pittige wedstrijd slaagde Fiks erin de opgebouwde voorsprong lange tijd te handhaven en Oost Arnhem dwong alles te geven om in de wedstrijd te blijven.

Trainer Rick Nell: "Natuurlijk is een gelijkspel in Arnhem niet slecht. Mijn team heeft goed staan verdedigen, maar wel zou de scorende productie hoger kunnen en ook de concentratie wat beter." Hij verwees naar momenten van onnodig balverlies. "Ik zeg al vaker, het team kan meer dan het beseft", gaf hij als onderbouwing van de op zich verrassende uitslag tegen de titelkandidaat. De voorsprong van Fiks bleef beperkt tot twee, maximaal drie punten.

Pas vlak voor rust bracht de thuisclub de stand in evenwicht (11-11). Het zag een veerkrachtig Fiks in de tweede helft weer het voortouw nemen en uitlopen naar 14-17. Het moment kwam dat de tegenstander alle schroom afschudde en sterk terugkwam in de ontmoeting. De dreiging van een deceptie leek bij 18-17 te ontstaan, maar de tomeloze inzet van de Oegstgeester formatie betaalde zich uit. Dionne Blangé tekende voor de gelijkmaker en invaller Tim van Polen bracht met twee snelle treffers Fiks weer in winnende positie. In de slotminuten bleef bij Oost Arnhem de scorende scherpte en moest Fiks alles geven om niet met een kater huiswaarts te keren, zoals Fiks 2, dat tegen Oost Arnhem 2 na een 12-16 voorsprong alsnog met 24-23 de wedstrijd uit handen gaf.

Komende zaterdag in De Cuyl de ontmoeting tegen Sparta Zwolle om 16.45 uur.