Invaller Kristijan Plesnik droeg een puntje bij met dank aan de scheidsrechters. | Foto: Henk van Gijzen
Invaller Kristijan Plesnik droeg een puntje bij met dank aan de scheidsrechters. | Foto: Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Bezopen afloop bij Pecos

tafeltennis n Het duel tussen Pecos en Tempo Team van zaterdag (3-7) gaat om een niet-sportieve reden de boeken in. De scheidsrechters bliezen de tafeltenniswedstrijd voortijdig af. Reden: een van de Amsterdammers had tussen zijn partijen in van een biertje gedronken.

Hoe het precies in de tafeltennisreglementen staat, wordt nog uitgezocht. Wellicht staat alcohol als verboden middel genoteerd, of misschien valt drinken onder gedrag dat de sportiviteit in het algemeen of de goede naam van de NTTB zou kunnen bedreigen.
Hoe dan ook, vriend en vijand keken ervan op dat zaterdag het potje tussen Joeri de Wagenaar en Pecos-invaller Kristijan Plesnik geen doorgang vond. In een sport waarin zelfs Olympisch kampioen Ma Long toegeeft soms net iets beter te spelen na een klein slokje tegen de zenuwen, geldt vele niveaus lager blijkbaar een volledige drooglegging. De nummer 276 van Nederland werd uit de strijd genomen die hem aan zijn tweede winstpartij van de competitie had moeten helpen. Plesnik is de nummer 609 van de ranglijst.
Na het voortijdige einde en het vertrek van de arbitrage werd in de Thorn Tafeltennishal bij wijze van ludiek protest de partij alsnog gespeeld, met 3-1 winst voor de derde man van Tempo Team als niet ter zake doend resultaat. Het officiële protest van Tempo Team doet er overigens ook niet zo gek veel toe. Beide ploegen gaan zich plaatsen bij de topdrie van deze eerstedivisiepoule en spelen dus in het voorjaar in de promotiegroep. Jammer was wel dat Jop van der Wiel en René Waterreus zaterdag niet verder kwamen dan winst op de toen nog broodnuchtere De Wagenaar.


MS collecte tot en met 25 november

geven n Deze week, van 20 tot en met 25 november, organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen. Het MS Fonds roept daarom op te geven aan de collectant. "Iedere donatie is welkom!"