ASC nadrukkelijker in linkerrijtje

voetbal n Na een 4-2 zege in eigen huis op Stompwijk is ASC een echte middenmoter geworden in de derde klasse. Een ongekende luxe, want ASC kende op dit niveau altijd een marginaal bestaan en moest tot het einde van het seizoen strijden om niet af te dalen naar de vierde klasse.

Een terechte zege. Dat zal iedere toeschouwer concluderen na afloop van het vertoonde spel moeten beamen. Weliswaar moest de ASC-keeper herhaaldelijk handelend optreden, omdat de tegenstander meerdere keren gevaarlijk was in de tegenaanval. Vaggellis Vidiadakis keerde de inzetten prima. Het was een ontmoeting waarin beide teams vol op de aanval speelden. ASC kreeg de beste kansen, maar de afwerking was niet scherp. De thuisploeg leek na 34 minuten op voorsprong te komen. De binnengeschoten bal werd afgekeurd. Een overtreding volgens de arbiter, een visie die overigens van niemand bijval kreeg. In de daarop volgende minuut volgde voor ASC een dramatisch moment. De rechtsbuiten van Stompwijk kreeg de bal voor en in een rommelige situatie voor het doel werd de bal binnengetikt. "Mijn team had allang een paar mogelijkheden moeten verzilveren", analyseerde de nieuwe trainer van ASC Mo Bougrine. "Je laat het daar liggen, mede omdat ik voldoende bezieling miste. In de tweede helft was dit gelukkig anders en kon een wending worden afgedwongen", sprak hij. ASC bracht vanuit de verdediging en het middenveld de bal nog sneller op, waardoor de matige verdediging van de opponent onder toenemende druk kwam. Tussen de 64e en 71e minuut kantelde de wedstrijd. Op assist van Jelle Schouten werd Ward Buyze in stelling gebracht om voor de 1-1 te tekenen. Twee minuten later leidde een handsbal van een Stompwijk verdediger tot een strafschop, die Ruben Dutrieux feilloos binnenschoot en vijf minuten erna bracht Ralph van Zandwijk Jelle Schouten in scorende positie (3-1). De tegentreffer van de opponent beantwoordde Ralph van Zandwijk in de direct daarop volgende tegenaanval op doeltreffende wijze. Mo Bougrine: "Mijn doelstelling is om met deze ploeg in de middenmoot mee te draaien en wel met een dusdanige voorsprong op de laag geklasseerden dat je daardoor relaxt kan spelen."