Dans voor mensen met pijn en vermoeidheid

dansen n Voor mensen met een beperking als gevolg van Parkinson, reuma en MS is er een masterclass in bewegen op muziek.

Pijn, stijfheid en vermoeidheid verminderen tijdens de op verantwoorde wijze ontwikkelde danslessen. Door de inspanningen aan te passen aan de mate van je beperking, beweeg je gelijkmatig en hoeven je gewrichten geen schokken op te vangen.
De lessen worden gegeven door Krisztina de Châtel, die meerdere prijzen ontving voor haar werk.
Iedereen is van harte welkom. Mantelzorgers ook. Deelname is gratis. Wel graag aanmelden via info@danceforhealth.nl.
Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2A, rolstoeltoegankelijk. Vrijdag 24 november 11.00 – 12.30 uur. Er is parkeergelegenheid op het Paulus-terrein.


'Gedenken in liefde en licht' bij de Groene Kerk

Lichtjesavond n Bij Begraafplaats Groene Kerk is donderdag 23 november een lichtjesavond met het thema: 'Gedenken in liefde en licht'.

Van 19.00 tot 21.00 uur is er gelegenheid om overledenen te gedenken. Fakkels en vuurpotten verlichten de begraafplaats. Een doedelzakspeler loopt regelmatig al spelend rond en het koor Rainbow treedt op bij droog weer. Tegen een gering bedrag zijn buitenkaarsen beschikbaar. Bij de ingang van de begraafplaats staat een bloemenkoopman. Er kunnen voorgedrukte of eigengemaakte gedichten in een boom naast Willibrords Erf worden gehangen. De Groene Kerk is open om daar een kaarsje te kunnen branden. In Willebrords Erf is er gelegenheid om met familie en vrienden na te praten met een kopje koffie of thee. Neem een zaklamp mee voor individueel grafbezoek. Het advies is om zo mogelijk op te fiets of te voet te komen.