Surinaams eten

dorpscentrum n Altijd al willen weten hoe pom of kouseband smaakt? Op dinsdag 21 november is er weer een Lekker Anders kookavond.

Lekker Anders staat voor Anders Eten dan ons standaard eten: kennis maken met andere culturen, kruiden, gewoontes en bereiding van eten in andere landen. De eerste maaltijd die Lekker Anders aanbood was een Syrische maaltijd. Nu volgt een Surinaamse maaltijd. Kokkinnen Sylvania en Shirly gaan een heerlijke Surinaamse maaltijd bereiden. Tijdens het diner geven zij uitleg over het eten, welke kruiden ze gebruiken en vertellen ze wat over de gewoonten van hun land. Daarnaast zullen er foto's van Suriname getoond worden.

De inloop is tussen 18.30 en 19.00 uur. Om 19.00 uur begint de maaltijd. Voor het 3-gangen diner zijn de kosten € 12.50 inclusief een drankje. Opgeven kan via lekkeranders@dorpscentrumoegstgeest.nl of via de intekenlijst in het Dorpscentrum.


Parkinsoncafé

ontmoeting n Donderdag 16 november is er weer een Parkinsoncafé in de grote zaal van zorgcentrum Van Wijckerslooth. Deze middag wordt er begonnen met een aantal oefeningen uit Dr. Beat, door Koos van Touw.

Daarna zal Marjolein van Stipthout een uitleg geven over mondhygiëne bij Parkinson. Marjolein werkt als tandarts bij een centrum voor bijzondere tandheelkunde en in een algemene tandartsenpraktijk en doet onderzoek naar mondzorg bij de ziekte van Parkinson. Tevens is ze verbonden aan de Stichting Mondzorg en Parkinson.
Bij Marjolein werd de interesse voor dit onderwerp gewekt toen een collega tandarts de ziekte van Parkinson kreeg. Onderzoek naar mondzorg bij deze ziekte bleek onontgonnen terrein.
De volgende bijeenkomst van het Parkinsoncafé is op 21 december.

Op 16 november is de inloop vanaf 13.30 uur en de start om 14.00 uur. De middag is om ongeveer 16.00 uur afgelopen.


Filmmiddag

film n In de maand november zijn er in vele landen bijeenkomsten en ontmoetingen om onze doden te herdenken. Per cultuur zeer verschillende vormen en riten. Deze film geeft ons een inzicht in het Japanse gedenken. Hij vertelt het verhaal van de cellist Daigo Kobayashi, die zijn baan verliest wanneer zijn orkest wordt opgeheven. Hij solliciteert dan op een baan als 'reisassistent', in de veronderstelling dat dat iets in de toeristische sector is. Ter plekke blijkt het echter te gaan om een baan bij een uitvaartondernemer, als hulpje bij het 'kistklaar maken' van overledenen. Daigo, fijn timide gespeeld, overwint gaandeweg zijn angst voor zijn nieuwe vak. Prachtige levenslessen over de dood, vergeving, familie, liefde. Gedragen door schitterende muziek, met droge humor en luchtigheid, is de film ondanks dat de dood centraal staat, zeker niet zwaar.

Vrijdag 24 november, Dorpscentrum. Tijd:14.30 uur (zaal open 14.00 uur). Kosten: €5,- (titel op te vragen bij Radius tel.707 42 00).