De kraanwaterestafette kwam meteen goed op gang. | Foto Wil van Elk
De kraanwaterestafette kwam meteen goed op gang. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Duinwater is lekker

n Een karaf op tafel met kraanwater is duurzaam

Kraanwater n Debbie Koorn van Dunea overhandigde Wethouder Jos Roeffen maandag 13 november symbolisch een waterkaraf die hij direct doorgaf aan de directeur van Corpus Huub Lazarom. Hiermee startte officieel de karaffenestafette in de gemeente Oegstgeest.

Foto en tekst Wil van Elk

Direct na de uitreiking gaf Lazarom de karaf door aan Petra Romeijn, de manager van het congrescentrum Corpus . "Het past goed bij de Corpus-formule", beaamden beiden. Romeijn gaf het op haar beurt door aan David Braithwaite van het naastgelegen Hilton Garden Inn hotel. Tijdens de presentatie was de cirkel rond. De aanwezigen van de gemeente Oegstgeest besloten ter plaatse ook aan te haken en Judith Boomsma, projectleider duurzaamheid van de gemeente Oegstgeest, nam de karaf lachend aan. "Kunnen we het project binnenkort illustratief presenteren aan de raadsleden." Het motto van de actie is: "Niets zo lekker als water uit de kraan, duinwater in dit geval". Dunea plaatste eerder al een openbare tapkraan bij de Klinkenbergerplas.

Vierde gemeente

De actie is door de aanwezige ondernemingen met open armen ontvangen. Oegstgeest is met de start in Corpus, na Den Haag, Leiden en Leidschendam-Voorburg, de vierde gemeente waar de campagne nu loopt. De gemeenten Zoetermeer, Noordwijk, Katwijk, Hillegom, Rijswijk en Alphen aan den Rijn volgen binnenkort.

Duurzaam

Dunea is gestart met een kraanwatercampagne met duurzaamheid als uitgangspunt. Door horecaondernemers kraanwater uit te laten schenken, wordt onnodig gebruik van plastic of glazen flessen en de bijbehorende transportkosten voorkomen. Stap voor stap wordt de actie uitgerold in de negentien gemeenten binnen het leveringsgebied. Dunea biedt de karaffen, de ondernemer doet de rest!

Aanhaken

Ondernemers die willen aanhaken bij het duurzame proces, hoeven niet te wachten op de estafette en kunnen op eigen initiatief bestellen. Informatie over de campagne staat op www.dunea.nl/duinwateroptafel.