Tijdens de gezellige middag konden 49 wijnen geproefd en besteld worden. | Foto Willemien Timmers
Tijdens de gezellige middag konden 49 wijnen geproefd en besteld worden. | Foto Willemien Timmers Foto:

Mooie Lions wijnproeverij op Kasteel Oud-Poelgeest

proeven n Opnieuw organiseerde Lionsclub Oegstgeest-Warmond een wijnproeverij voor het goede doel op Kasteel Oud-Poelgeest.

Ook deze zesde maal was het evenement drukbezocht; een kleine tweehonderd wijnliefhebbers wist het kasteel te vinden. Verdeeld over de eerste verdieping kon op diverse plaatsen geproefd worden van heerlijke wijnen uit Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk, maar ook uit 'de nieuwe wereld' met landen als de Verenigde Staten (Californië), Zuid-Afrika en Chili. Ook konden gasten mooie biologische wijnen proeven en bestellen.

Een groot succes waren de twee geurworkshops, die geleid werden door de enthousiaste Oegstgeester vinoloog Karin Kasteleijn. Hier leerden bezoekers welke herkenbare geuren in de wijnen terug te vinden zijn.
Tijdens de proeverij verkocht de Oegstgeester schrijver Freek Lugt zijn nieuwste boek 'Het sissen van de schaduw', waarvan €2,50 naar het goede doel ging.

De exacte opbrengst voor de goede doelen is nog niet bekend, maar de Prof. Dr. Leo Kannerschool kan in ieder geval verder met haar plannen voor muziekeducatie. Dit schooljaar is van start gegaan met lessen percussie en zang waarvoor inmiddels bongo's en een elektrische piano zijn aangeschaft. De school wil de muzieklessen uit gaan breiden naar de hogere klassen en daarnaast gaan inzetten op talentenontwikkeling.

Ook de Heeren van Rustenborch kunnen rekenen op mooie uitstapjes en bijeenkomsten die georganiseerd zullen worden door de Lions. Tevens zal een deel van de opbrengst naar de voedselbank Leiden e.o. gaan.

Aan het eind van de proeverij was er een speciale loterij. Thijs Teeling, een van de Lions en verwoed goochelaar, voerde mooie trucks uit om de winnende loten te trekken. Voor de winnaars waren er mooie prijzen: het nieuwste boekje van Freek Lugt, een diner voor twee in het restaurant van de Leo Kannerschool in de Leidse Doezastraat in Leiden en tenslotte een prachtig wijnverassingspakket van wijnhuis Noordman die samen met de Lions en Kasteel Oud-Poelgeest deze middag mogelijk maakte.