In een zinderende tweede helft maakte Fiks het verschil en won met 23-19. | Foto Esther Verhage Foto: Esther Verhage

Fiks maakt in tweede helft het verschil

korfbal n Fiks is het zaalseizoen prima gestart. De eerste wedstrijd was er direct één met een beladen gehalte, namelijk de derby tegen het Leidse Pernix. Dit was te merken aan de grote publieke belangstelling, want sporthal De Cuyl was afgeladen. Nu Fiks zo hoog speelt, lijken de thuiswedstrijden steeds meer toeschouwers te lokken. In een zinderende tweede helft maakte Fiks het verschil en won met 23-19.

Beide teams leken met name in de eerste tien minuten meer bezig met de druk om niet te willen verliezen. Het spel was aan beide kanten zeer geforceerd met veel plaatsfouten en een zwak schot. De 1-0 van Jan Anholts in de tweede minuut gaf de ploeg van Rick Nell niet de inspiratie de schroom van zich af te schudden om de voorsprong uit te bouwen; het ultieme middel om meer druk op de tegenstander te leggen. De falende afronding hield Pernix in de wedstrijd en zou pas in de 10e minuut op gelijke hoogte te komen en vervolgens de leiding pakken. Op het juiste moment scoorde Dominic van Welzen, die schotvaardig (5x) in de wedstrijd zat, de gelijkmaker. Rick beaamde de zwakke eerste helft: "We waren meer met het begrip Fiks-Pernix bezig dan met de werkelijke wedstrijd. Daarom oogde het spel verkrampt en lieten mijn spelers niet zien waartoe ze echt in staat kunnen zijn." Hij zag zijn team na 4-4 (schot Dionne Blangé) achter de feiten aanlopen, zonder dat Pernix echt goed speelde. "En juist dit was mede een verdienste van Fiks", gaf de Pernix trainer achteraf als commentaar. Verdedigend hield de thuisploeg de zaak goed onder controle en liet het verschil niet hoger dan twee punten oplopen. De 9-10 ruststand beloofde een open en spannend vervolg in de tweede helft. Hierin ging Fiks zich nadrukkelijk profileren met veel betere aanvalsacties en bovenal een zuiver schot. De eerste aanwijzing voor de ommekeer ontstond door scores van Dominic van Welzen en Roy Vreeken (ook 5 scores). "Ik had in de rust meegegeven om nadrukkelijk met het spel bezig te zijn en dat ieder goed met zijn/haar functie bezig is; kortom, dat iedere speler doet waar hij/zij goed in is ten dienste van het team", sprak Rick na afloop.

Het goed invullen van de opdrachten betaalden zich uit tussen de 27e en 39e minuut. Binnen dat tijdsbestek etaleerde Fiks sterk samenspel met scorende klasse. De stand ging van 12-12 naar 22-15. "Het was de fase waarin het team het onheil over zich afriep", aldus de trainer van Pernix. "Mijn ploeg is tijdens deze wedstrijd eigenlijk geen moment goed in het ritme gekomen en dan dwing je jezelf in een situatie waarin spelen geforceerd verloopt", verzuchtte hij. Fiks speelde de ontmoeting goed uit met lange aanvallen. Pernix deed wat terug maar Fiks zou de op handen zijnde zege niet meer weggeven. Behalve eerder genoemden scoorden: Kevin Vreeken, Ilse Hazekamp, beiden 3, Melissa Heijne (2).

ALV over fusie Vv Oegstgeest en UDO verplaatst

voetbal n De naam van de fusieclub (FC Oegstgeest) is door de leden van Vv Oegstgeest en Vv UDO gekozen en het liefst had de Fusiebegeleidingscommissie (FBC) nu ook zo snel mogelijk een Algemene Ledenvergadering georganiseerd waar de leden zich kunnen uitspreken over de fusie. Oorspronkelijk was deze ALV half november gepland. Er ligt echter nog een belangrijke beslissing voor in de gemeenteraad van eind december. De FBC wil van de mogelijkheid gebruik maken om in plaats van de ALV nu een voorlichtingsbijeenkomst te organiseren waarin ze de leden bijpraten over de laatste stand van zaken rond de fusie. De bijeenkomst zal worden gehouden op maandag 11 december.

De ALV waarin het fusiebesluit aan de leden voorligt, is voorlopig verplaatst naar medio januari.