Roos Groenewoud (2e van rechts) is met haar dansgroep Cirque-it zaterdag te zien op SBS6 bij Circus Gerschtanowitz.
Roos Groenewoud (2e van rechts) is met haar dansgroep Cirque-it zaterdag te zien op SBS6 bij Circus Gerschtanowitz. Foto: PR

Opmerkelijk

Roos Groenewoud danst door het leven

dans n Hoe leuk is het om jongeren te spreken waarbij de ambitie en het enthousiasme er van af spat. Zo'n jongere is Roos Groenewoud (17), part-time kassamedewerkster bij Jumbo in Oegstgeest. Zij heeft met een groep van zes meiden, behorend tot de dansgroep Cirque-it, deelgenomen aan het nieuwe SBS6 programma Circus Gerschtanowitz, dat zaterdag 18 november zal worden uitgezonden op tv.

Door John Vroom

"Dansen is mijn lust en mijn leven", zegt Roos stralend. "Ik dans al sinds mijn vierde jaar en volgde toen al lessen en later bij dansscholen en ben via talentenklassen terecht gekomen bij de dansgroep Cirque-it, geleid door Javed die als Amerikaanse danser zijn sporen onder andere verdiend heeft bij Disney Productions."

"Naast het enorme plezier dat wij hebben in het dansen is ons doel via ons Youtube kanaal Cirque-it zo veel mogelijk bekendheid te krijgen, zowel nationaal als internationaal. Zo heeft SBS6 ons ook gezien en benaderd voor de wedstrijd in de show, waarbij wij het moesten opnemen tegen een andere dansgroep. Hiervoor hebben wij heel intensief moeten trainen, vaak wel 5 à 6 dagen per week en er zijn wel meer dan honderd uren in gaan zitten."

"Een geweldige ervaring om even in de TV wereld te vertoeven, waarbij je snel leert te incasseren, accepteren, professioneel te handelen en stressbestendig te blijven. Het bijzondere van onze dansgroep is dat wij een breed scala van dansstijlen beheersen, van Tango tot HipHop en Tap-dance tot Salsa. Om deze danslessen te bekostigen moet er wel gewerkt worden naast mijn opleiding Verpleegkunde, waarna ik mij wil specialiseren in Kinderoncologie. En dat doe ik part-time bij Jumbo, waarbij ik achter de kassa op een stoel zit terwijl ik het liefst dans, spring en zing, maar het klantencontact vind ik erg leuk. Met de groep hebben wij ook nog meegedaan aan de grootste danswedstrijd van Nederland 'Shell we dance' en zijn in het nationale kampioenschap tweede geworden. Dansen is zo heerlijk en voor mij een ideale uitlaatklep als superactief tiepje. Wie weet wat er nog komen gaat want SBS6 heeft al belangstelling getoond voor een verdere samenwerking". Tja Roos, opmerkelijk en of zij gaan winnen kunt u zaterdag 18 november gaan zien op tv.
Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl


Collectanten halen bijna 4.000 euro op voor Brandwondenstichting

geven n Tijdens de landelijke collecteweek in oktober is in Oegstgeest 3.882,01 euro opgehaald voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Twee avonden reed een brandweerwagen vol kinderen mee voor het goede doel. De jonge collectanten gingen in verschillende straten van het dorp deur aan deur met een bus.
De lokale organisatoren danken iedereen in Oegstgeest hartelijk voor hun inzet of gift.

Op de foto: brandweermannen Bram van Eeden (l.) en Stefano Palaia (r.) in de kazerne met jonge en oudere collectanten.

Afbeelding