De 50-plussers bruisen van energie en kunnen elke week een groot aantal groepslessen volgen.| Foto Willemien Timmers
De 50-plussers bruisen van energie en kunnen elke week een groot aantal groepslessen volgen.| Foto Willemien Timmers Foto:

50-plussers sporten bij Sportschool Jenergy

sporten n "Het leek een enorme drempel om weer te gaan sporten", vertelt een 68-jarige Oegstgeestse vlak voor de les 'SeniorFit' bij de gezellige sportschool Jenergy aan de Clusiushof in Poelgeest. "Zo jong ben ik niet meer, en ik heb geen wespentaille. 'Kan het lijf het wel aan', vroeg ik me af."

De eerste groepsles viel de pensionada honderd procent mee. "Nu, na een aantal lessen, merk ik het verschil. Ik heb meer energie, heb na een aantal keer 'hupsen' al minder last van mijn rug en kom minder verstijfd uit bed. Bovendien is het hier bij Jenergy supergezellig. Ik kende er niemand, maar nu staan we eensgezind te zuchten en te steunen. Wat ook erg leuk is, is dat de muziek waarop we sporten voor ons herkenbaar is, en niet te hard staat. Ik ben echt superblij dat ik over de drempel ben heengestapt. Heerlijk!"

Jenergy-eigenaresse Jenny Gaidoukevitch luistert geamuseerd naar de enthousiaste sportster, en legt haar uit dat ze naast de groepslessen ook op elk moment van de dag op de diverse apparaten aan haar conditie kan werken. Even later, als de les begonnen is, vertelt ze over het belang van sporten bij senioren. "Onderzoek laat zien dat krachttraining bij senioren heel belangrijk is om gezond ouder te worden. Natuurlijk is een eindje fietsen of wandelen fijn, maar voor je lichaam is het goed om ook intensief te sporten. We hebben hier bij Jenergy bijna elke dag een gezellige SeniorFit-les. Er is voor elk wat wils." Jenny benadrukt dat het tijdens donkere winterdagen ook voor senioren belangrijk is om naar buiten te gaan en anderen te ontmoeten. "Je merkt dat men het hier gezellig vindt. Er is altijd verse koffie, en een gezellige plek om na te praten. Vaak pakt men ook nog een 'gewone' groepsles na de SeniorFit. Bijvoorbeeld Zumba of yoga."

Graag trekt de sportieve eigenaresse mensen over de streep om hen te laten merken hoe fijn het is om te sporten. "Hoe je conditie ook is, gun jezelf een periode om sporten leuk te gaan vinden. Er is hier altijd iemand om advies te geven en te helpen de juiste oefeningen te vinden bij eventuele lichamelijke klachten."


Een eerste proefles is gratis, en wie zich voor 15 november inschrijft, mag voor slechts 89 euro drie maanden sporten.

Sportschool Jenergy
Clusiushof 8
2341 PW Oegstgeest
info@jenergy.nl
www.jenergy.nl