Oegstgeest met de O van Oranje

lezing n De Vereniging Oud Oegstgeest (VOO) organiseert op donderdag 16 november om 20.00 uur in het Dorpscentrum een lezing, die gehouden zal worden door Carla de Glopper.

De titel van haar lezing is "Oegstgeest met de O van Oranje". De lezing gaat over de Oranjevereniging in Oegstgeest en over de viering van Koninginnedag en andere festiviteiten in onze gemeente door de jaren heen. De Oranjevereniging bestaat al sinds 1909 en is daarmee één van de oudste nog bestaande verenigingen van ons dorp. De vereniging heeft altijd bijgedragen tot het wij-gevoel van de Oegstgeestenaren. Vanuit haar positie als archivaris van de gemeente Oegstgeest heeft Carla de Glopper als geen ander toegang tot verhalen over en beeldmateriaal van deze vereniging en haar activiteiten. De lezing bevat tal van foto's die prachtig laten zien welke activiteiten er zoal door de Oranjevereniging georganiseerd werden. Maar er is natuurlijk ook aandacht voor de ontwikkeling van het dorp waarin de Oranjevereniging zo'n smaakmakende rol kon en kan spelen.

De VOO-prijs 2017 is voor de Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest, voor de restauratie van de Drakenzaal

Voorafgaand aan de lezing zal VOO-voorzitter Rianne Meester-Broertjes de VOO-prijs 2017 aanbieden aan de Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest, voor de zeer geslaagde restauratie van de Drakenzaal in het kasteel. De prijs zal in ontvangst worden genomen door de voorzitter van de Stichting mevrouw Annelies Koningsveld en architect Flip Robers, die de restauratie geleid heeft.
Het evenement staat open voor leden van de Vereniging Oud Oegstgeest en andere belangstellenden. Dorpscentrum: Lijtweg 9, Oegstgeest. Zaal open 19.30 uur.