Surinaams eten in het Dorpscentrum

ontmoeting n Altijd al willen weten hoe pom of kouseband smaakt? Op dinsdag 21 november is er weer een Lekker Anders kookavond.

Lekker Anders staat voor Anders Eten dan ons standaard eten: kennis maken met andere culturen, kruiden, gewoontes en bereiding van eten in andere landen. De eerste maaltijd die Lekker Anders aanbood was een Syrische maaltijd. Nu volgt een Surinaamse maaltijd.

Kokkinnen Sylvania en Shirly gaan een heerlijke Surinaamse maaltijd bereiden. Tijdens het diner geven zij uitleg over het eten, welke kruiden ze gebruiken en vertellen ze wat over de gewoonten van hun land. Daarnaast zullen er foto's van Suriname getoond worden. Doel is kennis maken met elkaars culturen en daarbij verbinding en ontmoeting realiseren.

De inloop is tussen 18.30 en 19.00 uur. Om 19.00 uur begint de maaltijd. Voor het 3-gangen diner zijn de kosten € 12.50 inclusief een drankje. Er is plaats voor 30 mensen. Heb je zin om mee te eten? Tot 16 november kun je je opgeven via lekkeranders@dorpscentrumoegstgeest.nl of via de intekenlijst in het Dorpscentrum.


Lichtjestocht voor Scharrelkids

wandelen n Woensdag 15 november is er van 16.00 tot 18.00 uur een Lichtjestocht voor Scharrelkids van 6 tot 11 jaar, georganiseerd door het IVN. Deelnemers gaan kijken hoe het langzaam donker wordt in het bos van Oud Poelgeest. "Wees niet bang dat het te donker is, we zorgen voor kleine lichtjes. Samen kunnen we de weg vinden in het donker. Als je weinig kunt zien gebruik je ook je oren, je neus en misschien voel je de weg wel." Er is een warm vuurtje na afloop.

Kosten € 1.50 per kind
Waar: MEC Oegstgeest (IJsclubgebouwtje), Oegstgeesterweg 43
Opgeven mag via scharrelkidsivnleiden@gmail.com


Collecte NSGK

geven n Duizenden vrijwilligers gaan weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Zij komen aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, van 13 tot en met 18 november. Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten in heel Nederland. www.nsgk.nl