Twee heiligen in één vesper

muziek n De Schola cantorum van de H. Willibrordkerk te Oegstgeest (Rhijngeesterstraatweg), zingt op zaterdag 11 november, op het feest van Sint Maarten een vesper.

Daarin wordt ook de kerkpatroon Willibrord gevierd. Diens feestdag valt enkele dagen eerder, op 7 november. Vandaar twee heiligen in één vesper, met Latijnse en Nederlandse teksten op gregoriaanse melodieën. Aanvang 19.00 uur. Beide mannen werden in de loop der eeuwen 'Hollandse' heiligen, met folkloristische gebruiken erbij, maar hun levens speelden zich af op een groter gebied. Zij werden de grondleggers van de christelijke cultuur in West-Europa. Martinus stierf in 400 als bisschop van de Franse stad Tours, en Willibrord overleed in 739 als bisschop van Utrecht.


Wandelen langs de grenzen

natuur n Zondag 12 november is er een herfstwandeling van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC). De wandeling gaat deze keer naar de Leidse Hout.

Het MEC heeft voor het nieuwe seizoen samenwerking gezocht met andere organisaties in de regio om ook eens een kijkje over de grenzen te nemen. Daarom zal deze wandeling begeleid worden door Ton Gordijn van de 'Vrienden van het Leidse Hout'. Er is aandacht voor bomen en vogels in de herfst en de historie van het gebied.
De wandelingen zijn bedoeld voor inwoners van Oegstgeest van alle leeftijden, maar ook anderen zijn welkom.
De wandeling start om 10.00 en duurt tot ongeveer 11.30 uur. De start is bij de ingang aan het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub).
Het gebied is ook voor rolstoelen toegankelijk. De Wandeling is gratis. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan per email naar info@mecoegstgeest.nl. De volgende wandeling is op zondag 10 december.