De 144 bossen bloemen voor mantelzorgers, die door de leerlingen van het Wellant zijn samengesteld, worden deze week door De Fietskruideniers in Oegstgeest bezorgd. | Foto Willemien Timmers
De 144 bossen bloemen voor mantelzorgers, die door de leerlingen van het Wellant zijn samengesteld, worden deze week door De Fietskruideniers in Oegstgeest bezorgd. | Foto Willemien Timmers Foto:

Mantelzorg-bloemetje

bedanken n Deze week staan mantelzorgers in het zonnetje. Docent Ria Hoogendoorn van het Wellant College aan de Lange Voort heeft met haar leerlingen hard gewerkt om 'mantelzorgbloemetjes' te creëren die de gemeente Oegstgeest deze week bij alle mantelzorgers bezorgt. De bloemen werden ingekocht bij veiling Flora Holland in Rijnsburg, en negentig leerlingen van het Wellant hebben de prachtige boeketten in elkaar gezet. De klassen 1 en 2 voorzagen de vazen van een raster en groen, en de leerlingen van klas 3 en 4 maakten het geheel af met de door Ria Hoogendoorn geselcteerde bloemen. De 144 bossen bloemen worden van dinsdag tot en met donderdag, samen met een bedankkaart van de wethouder, door de Fietskruideniers in Oegstgeest bezorgd. Ook mantelzorgers die niet in Oegstgeest wonen ontvangen bloemen.

10 november is het de Dag van de mantelzorg. In dit kader is er in Oegstgeest op donderdag een high tea in restaurant de Jonker.