Afbeelding
Foto:

Lions wijnproeverij op zondag 12 november in Kasteel Oud Poelgeest

geven n Komende zondag, 12 november, organiseert Lions Oegstgeest/Warmond voor de zesde maal een wijnproeverij voor het goede doel.

Vanaf 14.00 uur staan de Lions, samen met medewerkers van Noordman Wijnimport voor de gasten klaar om heerlijke wijnen te schenken uit Spanje, Portugal, Italiƫ, Frankrijk, Amerika en Zuid Afrika en Chili. Ook zal er een speciale tafel staan met biologische wijnen. Naast de wijnproeverij zullen workshops worden gehouden gericht op de geuren van de wijnen en wordt een loterij georganiseerd met interessante wijnen. Tenslotte kan men die middag het nieuwste boek van Freek Lugt over Oegstgeester legenden gesigneerd kopen.

Goede doelen

De opbrengst van deze middag is bestemd voor de goede doelen. Naast de voedselbank Leiden e.o. is de opbrengst bestemd voor muziekeducatie op de Leo Kannerschool te Oegstgeest. De leerlingen van de Leo Kannerschool hebben via de leerlingenraad gevraagd of muziek als vak kan worden gegeven op hun school. Muziekeducatie is een leuke sociale manier om te leren samenwerken en daarom zeer geschikt voor leerlingen met autisme. In samenwerking met de organisatie voor muziekeducatie Hallo muziek heeft de school gezocht naar een goede invulling van deze wens. Dit leerjaar is van start gegaan met lessen percussie en zang waarvoor inmiddels bongo's en een elektrische piano zijn aangeschaft. De school wil de muzieklessen uit gaan breiden naar de hogere klassen en daarnaast gaan inzetten op talentenontwikkeling. Een van de manieren waarop dit zou kunnen is door middel van een schoolband, waarvoor uitbreiding van de instrumenten nodig is. Met de opbrengst van de wijnproeverij komen deze een stuk dichterbij.

Tenslotte zal een deel van de opbrengst naar De Heeren van Rustenborch gaan. Al ruim tien jaar organiseren de Lions activiteiten voor de bewoners van het woonzorgcentrum Wijckersloot en Rustenborch. Speciaal voor de mannelijke bewoners, de Heeren van Rustenborch, wordt zes keer per jaar iets speciaals georganiseerd. Een deels van de activiteiten is buitenshuis, zoals de Rembrandt wandeling door Leiden of een bezoek aan de Tweede Kamer. Hoewel het zorgcentrum zelf ook uitstapjes regelt, hebben ze niet de mogelijkheid om hiervoor 10 tot 15 begeleiders in te zettenen. De inzet van de Lions wordt dan ook gezien als een welkome aanvulling. Activiteiten die binnenshuis plaatsvinden betreffen het houden van lezingen over verschillende thema's. In 2018 zal het woonzorgcentrum iedere maand een ander land centraal stellen. De lezingen die de Lions organiseren zullen hierop aansluiten. Met de opbrengst van afgelopen jaar zijn luidsprekers aangeschaft die voor de klassieke luisterdagen worden gebruikt.