Babbeltruc

politie n Eind vorige week is een bewoonster van de Hofdijck slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Halverwege de middag wordt er bij haar aangebeld door een jongeman die een a4-tje in een hoesje liet zien, en zei te collecteren voor de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Oegstgeest. Omdat de bewoonster alleen groot geld in huis heeft, vraagt ze de man of hij kan wisselen. Hij geeft aan dat zijn mede-collectanten wellicht meer kleingeld bij zich hebben, maar dat hun bussen natuurlijk onmogelijk opengemaakt kunnen worden. De vrouw besluit niets te geven, maar aan het eind van de middag staat de man opnieuw voor de deur, nu mét wisselgeld. Terwijl de bewoonster het kleingeld telt en met haar kleinzoon bezig is, vraagt de 'collectant' of hij even van het toilet gebruik mag maken. Als hij vertrekt, blijkt ook de portefeuille van de vrouw te zijn verdwenen. Ze loopt nog achter hem aan, maar hij is al verdwenen. De gewaarschuwde politie doet direct onderzoek, en treft enkele pasjes vlakbij huis aan.
Stichting Jeugd- en Jongerenwerk, die nu eindverantwoordelijk is voor het Oegstgeester jeugdwerk, laat weten nooit te collecteren voor haar activiteiten. Mensen die slachtoffer zijn geweest van een babbeltruc, of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844


Lichtjestocht

licht n Iets wat enkele maanden geleden als een klein idee begon, begint inmiddels grote vormen aan te nemen. Komende zaterdag, 11 november, vindt er in Nieuw-Rhijngeest een lichtjes- / lampionnenoptocht plaats. Er wordt om 18.15 uur verzameld bij brede school Het Dok. Het einde van de wandeling is om ongeveer 19.30 uur in park Landskroon, waar warme chocomelk, marshmallows en een kampvuur klaarstaan. Het feestorkest Kap Nah uit Den Haag wandelt ook gezellig mee, en zal de tocht begeleiden met muziek.

Voor meer informatie en aanmelding: www.lichtjestocht.com.