Thomas Jansen (17 jaar) mocht tegen Avanti zijn debuut maken in het landelijke tafeltennis. | Foto Henk van Gijzen
Thomas Jansen (17 jaar) mocht tegen Avanti zijn debuut maken in het landelijke tafeltennis. | Foto Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Ziekte doet Pecos niets

tafeltennis n De breedte van de Pecos-selectie betaalde zich zaterdag op beide tafels uit. Zowel de hoofdmacht als de reserves boekten een 8-2 zege.

Door ziekte van René Waterreus moest Pecos 1 te elfder ure Tony Nader oproepen, de kopman die eigenlijk niet zou spelen en het vrijdag dan ook laat had gemaakt. Maar tegen VTV bleek die voorbereiding geen groot probleem. De Nieuwegeiners werden net als in de heenwedstrijd alle drie verslagen door Nader, die dit seizoen pas één potje verloren heeft.
Jop van der Wiel beleefde een teleurstellende seizoenstart – in Nieuwegein pakte hij maar één punt – maar de student liet zich nu weer van zijn beste kant zien en voegde drie zeges aan zijn totaal toe. Youri Soons was te sterk voor de op papier beste tegenstander, John van Spengen, maar tegen Sanne de Hoop en Max Romeijn kwam hij tekort. Na zes van de tien speelronden heeft Pecos de tweede plek nog altijd stevig in handen. Zaterdag reist het af naar hekkensluiter Disnierats.

Bij team 2 was Maroun Nader door ziekte geveld en dus mocht Thomas Jansen (17 jaar) tegen Avanti zijn debuut maken in het landelijke tafeltennis. De invaller stuntte met een fraaie 3-2 zege op de sterkste Hazerswoudenaar Marcel Does, die de heft van zijn partijen in de tweede divisie wint. Waar een enkeling in de Thorn tafeltennishal al hardop speculeerde over de mogelijke sensatie van een drie keer winnende Jansen, ging hij tegen Vincent Swart en Steven Pouw helaas onderuit. Vlekkeloze optredens van Paul Kruijt en Ronald Rijsdorp maken dat dit team de leiding in de poule behoudt, met vier punten meer dan het Leidse Scylla 2.


Fiks derde op Haagse Korfbaldagen

korfbal n Evenals voorgaande jaren, heeft Fiks meegedaan aan de Haagse Korfbaldagen.

Fiks was ingedeeld bij sterke ploegen als KVS, Die Haghe en Meervogels. Fiks bereikte de tweede plaats en moest afgelopen zaterdag aantreden tegen de nummer twee van de andere poule, HKV/Ons Eibernest om te strijden voor de derde plaats, die daadwerkelijk werd veroverd.
Fiks pakte in deze wedstrijd snel de leiding. De Haagse formatie kwam terug en er zou zich een spannend treffen ontspinnen met goed temporijk korfbal in de eerste helft. Een paar keer kwam Fiks achter, maar de veerkracht was voldoende om de rust met een 11-9 voordelige stand de rust te bereiken. Uiteindelijk liep Fiks weg naar 17-14 en pakte zo de eervolle derde prijs.