Pascal Franken speelde, naar later bleek, met een gebroken middenhandsbeentje. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Meerbrug troeft UDO af

voetbal n Zaterdag was het onstuimig weer, maar de mannen van UDO hadden er zin in. Na een goede reeks van drie overwinningen en de nederlaag van vorige week tegen een van de toppers uit de 4e klasse A, VVSB, was het spannend hoe de selectie zich nu zou manifesteren.

UDO begon goed aan de wedstrijd. Goed combinatiespel leidde tot een aantal kansen voor UDO. Zo ging een schot van David Schnork maar net voorlangs en belandde een vrije trap van Pascal Franken in de handen van keeper van Meerburg. Aan het eind dan de eerste helft kwamen er meer kansen voor Meerburg en de thuisploeg opende de score in de 38 minuut.

De tweede helft was een stuk rommeliger van de zijde van UDO. De trainer, Nikivor van Rijn, probeerde met een aantal wissels het tij te keren. Zo kwam Kubilay Isik in het veld voor Rutger Hoogkamer. Helaas had dit niet het juiste effect, Meerbrug scoorde de 2 – 0. UDO kreeg daarna nog wel wat kansjes, maar een doelpunt zat er niet meer in. Zo bleven de punten van deze overigens sportieve wedstrijd in Zoeterwoude.

Jammer genoeg bleek Pascal Franken toch nog een serieuze blessure te hebben opgelopen tijdens een duel op het middenveld. Een ziekenhuisbezoek bleek noodzakelijk om de ernst hiervan vast te stellen. Hij heeft in middenhandsbeentje gebroken. Aanstaande maandag wordt duidelijk of een operatie noodzakelijk is.

In het kader van de Koetshuiscup staat aanstaande dinsdag thuis bij UDO de derby tegen ASC op het programma. Voor Nikivor van Rijn en zijn mannen de uitdaging te laten zien dat UDO zeker niet de mindere is van de dorpsgenoot.

VV Oegstgeest wint door mooie doelpunten

voetbal n Vv Oegstgeest liet zaterdag zien dat ze ook van een sterke tegenstander makkelijk kunnen winnen.

In tegenstelling tot vorig seizoen, waar belangrijke wedstrijden tegen directe tegenstanders in de competitie verloren werden, heeft Oegstgeest zaterdag laten zien dat het ook anders kan. In de wedstrijd tegen het hooggeplaatste Alphia lieten de mannen van trainer Huig Jan Heeringa zien wie er het sterkste was. Met goed georganiseerd voetbal en het ene doelpunt nog mooier dan het andere werd afstand genomen van Alphia. Daniel Gras stond in het centrum van de verdediging op de plaats van de geschorste Robin Noort. Direct in het begin van de wedstrijd ging een schot van Adil Harfaoui maar net naast het doel. Na ruim een kwartier spelen was het Danny Wenink die op aangeven van Den Hollander 1 – 0 scoorde. Snel daarna verhoogde Roy Elkerbout met een afstandsschot de stand naar 2 – 0. Alphia probeerde wat terug te doen maar hun vizier stond niet opscherp. De meeste doelpogingen gingen over of naast.

Na de rust zette Alphia direct druk op het Oegstgeest doel, maar het was Oegstgeest dat snel de voorsprong vergrootte naar 3 – 0. Rens van Klaveren nam een afvallende bal direct op zijn slof en scoorde zo zijn eerste doelpunt in deze competitie. Alphia bleef het Oegstgeest doel zoeken, maar net als voor de rust gingen de schoten over of naast. Uit een vrije trap, genomen door Elkerbout, wist Den Hollander fraai in te koppen: 0 – 4. Trainer Heeringa ging spelers wisselen om zo meer spelers uit zijn ruime selectie speelminuten te geven. Maar na de wissels werd het Oegstgeest spel onrustiger en onnauwkeuriger. Hier maakte Alphia slim gebruik van en wist in korte tijd twee keer tegen te scoren. Vijf minuten voor tijd werd na een fantastische passeerbeweging van Harfaoui, Den Hollander aangepeeld, die achter zijn standbeen langs 5 – 2 scoorde. In de ruime extra tijd die de scheidsrechter liet spelen bracht Alphia de eindstand via een penalty op 5 – 3. Door deze overwinning staat Oegstgeest nu met 18 punten uit 6 wedstrijden alleen aan kop van de ranglijst. Medekoploper SEV speelde gelijk tegen VVSB.

Zaterdag speelt Oegstgeest een bekerwedstrijd, uit tegen Floreant aanvang 14.30 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 18 november, uit tegen Roodenburg aanvang 14.30 uur.