Sarah en Abraham fleurden zaterdag  het feest in Winkelcentrum Lange Voort op. | Foto Willemien Timmers
Sarah en Abraham fleurden zaterdag het feest in Winkelcentrum Lange Voort op. | Foto Willemien Timmers Foto:

Lange Voort ziet Abraham

winkelen n Winkelcentrum Lange Voort viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan; daar werd ook dit voorjaar al bij stilgestaan.

Op 1 november 1967 werd het centrum officieel geopend met muziek en vuurwerk. Daarom stonden zaterdag 4 en zondag 5 november bol van de activiteiten. Prominent aanwezig waren Abraham en Sarah, die zelf natuurlijk al de nodige ervaring hebben met het bereiken van deze memorabele leeftijd. Verder waren er onder andere enveloppe-meisjes, was er gezellige muziek, een ballontwister, een uitgebreide markt, en kon er op een groot springkussen heerlijk gesprongen worden.

Bijzonder onderdeel van het jubileum is de historische fototentoonstelling in alle etalages, waardoor het winkelend publiek vaak wat langer stil bleef staan, en er boeiende gesprekken op gang kwamen. De zwart-witfoto's zijn de komende maanden nog te zien.

Maar liefst vijf zaken zien samen met het winkelcentrum ook Abraham. Slagerij van der Zalm, Fromagerie de Patron, Van Strien Modes, Kapsalon van Bellen en Brakenhoff Optiek zijn als familiebedrijf na vijftig jaar nog steeds in het centrum gevestigd. Zie hun foto's op pagina 17.