Herdenken in Licht in de Paulus op 3 november

herdenken n Herdenken in Licht biedt gelegenheid om dierbare overledenen te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu. Het geeft opnieuw vorm aan een van oorsprong katholieke traditie, maar is niet gebonden aan een religie.

Herdenken in Licht vond de afgelopen twee jaar onder de naam Allerzielen in de Leidse Hout in het park plaats. Mensen konden onder begeleiding van stemmige muziek bij de grote vijver een bootje met een kaars op het water laten drijven. Dat gaf een zee van licht en herinneringen.
Omdat het weer in november onvoorspelbaar is en de Leidse Hout op het tijdstip van de bijeenkomst donker en soms erg nat is, hebben we gekeken naar een alternatieve locatie.

Herdenken in Licht zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 3 november tussen 18.30 en 19.00 uur in Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, in Oegstgeest (op de grens met Leiden). We kunnen daar een gedeelte van de herdenking binnen laten plaatsvinden en in de tuin van het Cultuurhuis is een kleine vijver om de bootjes met licht op te laten drijven.

Iedereen is welkom

Herdenken in Licht is er voor iedereen, die een overleden dierbare wil gedenken. Het maakt niet uit, of het overlijden nog maar pas is gebeurd of al heel lang geleden.
Vanaf 18.00 uur zal Cultuurhuis De Paulus open zijn en bij binnenkomst zullen we vragen of je het op prijs stelt, dat de naam van jouw dierbare wordt voorgelezen tijdens de herdenking.
In de zaal kun je je een bootje voorzien van bloemen en tekst.
Om 18.30 uur start de korte herdenking binnen met woorden en muziek. Daarna worden de lichtjes in de bootjes aangestoken en kun je het bootje te water laten op de vijver in de tuin van De Paulus: dat geeft een zee van licht en herinneringen.
Het is ook mogelijk om het bootje mee te nemen en elders het licht voor jouw dierbare te laten branden.


Na afloop is er gelegenheid om na te praten of om nog in stilte bijeen te zijn bij een kop warme chocolademelk.