Afbeelding
Foto: Wil van Elk

Sven Spaargaren lijsttrekker VVD

politiek n De leden van de VVD-Oegstgeest hebben afgelopen maandag, 30 oktober, Sven Spaargaren gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Ook de huidige VVD-fractievoorzitter Nicole Zwart en raadslid Marcus Rolloos hadden zich kandidaat gesteld. Eerder wees het plaatselijke VVD-bestuur Spaargaren al aan als in hun ogen de beste lijstttrekker. De leden hebben daar nu mee ingestemd.

Volgens sleutelstad.nl heeft Nicole Zwart aangegeven vanwege deze uitslag na de verkiezingen niet verder te gaan in de gemeenteraad.


Herdenking geallieerde vliegers

eren n Oegstgeestenaren herdenken elk jaar de geallieerde vliegers die in de Tweede Wereldoorlog bij Oegstgeest zijn gesneuveld en bij het Groene Kerkje begraven. De herdenking betreft ook de anderen die hun leven voor onze vrijheid gaven en in Oegstgeest ter ruste zijn gelegd. Dat gebeurt op ieder jaar op 11 november, 'remembrance day': de dag waarop de Britten hun doden herdenken.

De komende herdenking is op zaterdag 11 november om 11.00 uur in het Groene Kerkje. Het wordt een eenvoudige plechtigheid met een koor, een spreker (dr. Onno Sinke) en het noemen van de namen. De aanwezigen leggen bloemen bij de graven en nemen daar twee minuten stilte in acht. Daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten op het naast de kerk gelegen Willibrords Erf. Een ieder is van harte uitgenodigd.
Zie voor nadere informatie de website www.oorlogsgravenoegstgeest.nl. Deze geeft in zowel het Engels als het Nederlands achtergrondinformatie over degenen die in Oegstgeest begraven zijn en welke gebeurtenissen zich toen afspeelden. Daarmee levert de website een waardevolle bijdrage aan zowel de herdenking van gevallenen als aan de geschiedenis van Oegstgeest.