Deelnemers maken een houten bootje naar een ontwerp uit 1885. | Foto PR
Deelnemers maken een houten bootje naar een ontwerp uit 1885. | Foto PR Foto: PR

Activiteiten K&O Oegstgeest

doen n K&O Oegstgeest organiseert de komende weken weer tal van prachtige activiteiten. Deze week in de spotlights:


In Van Wijckerslooth is er van 1 november tot 12 december een expositie van leerlingen van Jacqueline Borg. Zij geeft lessen schilderen en tekenen gemengde technieken op de woensdagochtend.

Belangstellenden kunnen tijdens twee bijeenkomsten veel kennis opdoen over de prachtigste schilderijen met portretten uit Vlaanderen uit de 15e tot 18e eeuw. Allereerst een verdiepende lezing door Marie-Claire Valck Lucassen bij K&O op 10 november en een week later een rondleiding over de expositie in het Mauritshuis, Den Haag.

Diana de Wild vertelt over de Egyptische Invloed op de Griekse Kunst en vertelt hoe de Grieken in de zevende eeuw v.Chr. de Egyptische kunst zo goed hebben leren kennen, dat ze hem konden gaan imiteren. Maar wat deden de Grieken in Egypte? Op maandag 13 november van 10.00 tot 12.00 uur.

Unieke beleving op de Scheepstimmerwerf: in drie workshops maken deelnemers een houten bootje naar een ontwerp uit 1885. De romp wordt vervaardigd van een lichte houtsoort en mooi rond gemaakt met een spookschaaf. Bij het schaven verspreid de geur van vers hout zich door de ruimte. Alexander vertelt: "Door het lichte hout blijft de boot straks drijven op het water. De boot krijgt ook een kiel die met een gewicht wordt verzwaard. Daardoor blijft de boot overeind." In de pauze krijgen deelnemers een warme kop chocolademelk en een stroopwafel bij de houtkachel. Wanneer het houtwerk klaar is, worden de zeilen gemonteerd. Na drie bijeenkomsten nemen deelnemers een prachtige boot mee naar huis. Data: zondagen 26 november, 3 en 10 december van 13.30- 16.00 uur.

Volksuniversiteit K&O Oegstgeest - Lange Voort 2u. Meer info bij het secretariaat: 071-5237165 (geopend van 9.00 – 13.00 uur). www.ko-oegstgeest.nl / ko.oegstgeest@12move.nl