ASC verspeelt onnodig punten tegen SJZ

voetbal n Helaas heeft ASC geen vervolg kunnen geven aan het goede resultaat vorige week in Hazerswoude waar met 1-4 werd gewonnen van Bernardus. Evenals vorig seizoen lukte het niet om punten te pakken tegen SJZ. De Zoeterwoudenaren blijken een onneembare horde. Zo ook afgelopen zondag. Na afloop stond er 1-2 op het scorebord.

Kansen op winst heeft de thuisploeg zeker gehad. In de eerste helft was sprake van een leuke open wedstrijd. Beide teams hadden gekozen voor een aanvallend concept en wilden geen genoegen nemen met een gelijke stand. Voor het publiek gaf dat extra amusementswaarde. Na 15 minuten beloonde de roodzwarte formatie zich na enkele eerder gemiste kansen. Ruben Dutrieux nam even voor de elf meterlijn een vrije trap en zag die, mede gejaagd door de wind, achter de doelman van SJZ verdwijnen. Het was op dat tijdstip geen optie voor een behoudend spelkarakter. ASC ging op jacht naar uitbreiding van de voorsprong en had aanvallend overwicht. Er ontstonden enkele doelrijpe kansen, die niet tot uitbreiding van de voorsprong leidden.

Voorsprong wordt nederlaag

Daarnaast moest verdedigend een paar keer gereageerd worden op snelle tegenaanvallen. Met de perspectiefvolle ruststand begon ASC, evenals twee weken geleden tegen Nicolaas Boys, aan de tweede helft waarin het misging. De tegenstander zette veel druk en tastten de mogelijkheden af vanuit welke positie de beste kansen ontstonden. Twee keer zou een pass van de rechterzijde in gunstige positie voor de spitsen belandden. SJZ bewees scherpte door vanuit een dergelijke voorzet twee keer te scoren. Wederom zag ASC een verkregen 1-0 voorsprong in de eerste helft veranderen in een 1-2 nederlaag.