Rommelmarkt

snuffelen n Op zondag 19 november is er een rommelmarkt in de Haeswijkflat.

Voor deze dag kunnen tafels gereserveerd worden. In totaal zijn er twintig tafels beschikbaar. Deze tafels zijn te huur voor 10 euro per stuk. De opbrengst van de tafelverhuur komt ten goede van de ouderenzorg. Uiteraard is de opbrengst van de verkochte spullen de verkoper zelf.
Een is te reserveren, tegen betaling in de Haeswijkflat op: Maandag 6 november van 9.00 tot 12.00, dinsdag 7 november van 9.00 tot 12.00, maandag 13 november van 9.00 tot 12.00 en dinsdag 14 november van 9.00 tot 12.00 uur.


Tuinen Natuurlijk

groen n Het IVN-Leiden organiseert dit najaar twee thema-avonden over tuinieren.

Op dinsdag 7 november van 19.45 tot 22.00 uur is het thema 'dieren in je tuin'. Hoe krijg je vogels, insecten en zoogdieren (zoals egels) in je tuin.
Op dinsdag 21 november van 19.45 tot 22.00 uur gaat het over 'de bodem in je tuin'. Van alles over grondsoorten, goede grond en bodemverbetering.

Locatie: Milieu Educatiecentrum (MEC) Oegstgeest, IJsclubgebouwtje, Oegstgeesterweg 43, Oegstgeest. De kosten van de cursus, inclusief koffie/thee (op de avond) en cursusmateriaal bedragen: € 5 per avond, IVN-leden gratis.
Opgeven bij Jolanda de Vries, e-mail: tuinennatuurlijk.ivnleiden@gmail.com


Nachtwacht-wandelingen

kunst n Op 9 november is er de lezing Nachtwacht-wandelingen met Jacques Hendrikx over het levensverhaal van een 375 jaar oud schilderij.

Op deze tocht door het oudste deel van Amsterdam volgt men de route die het schilderij heeft afgelegd. Vanaf de plaats waar De Nachtwacht in 1642 werd gemaakt, reizen we langs de gebouwen waar het schilderij heeft gehangen en komen we te weten wat er met de mensen op het schilderij is gebeurd. Wie waren die mensen? Waar woonden ze? Waren ze rijk of arm?
Jacques Hendrikx heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft 9 romans geschreven, 6 in samenwerking met Hans Münstermann onder het pseudoniem Jan Tetteroo en 3 romans onder eigen naam. Laatste titel is: De geur van medeplichtigheid, Jacques Hendrikx, Nieuw Amsterdam, roman 2010.
Het boek 'No Flash' uit 1992 (herpublicatie Nieuw Amsterdam 2006) behandelt De Nachtwacht tot in detail. Voor meer informatie zie: www.nachtwachtwandelingen.nl
Donderdag 9 november in het Dorpscentrum Oegstgeest, aanvang 20.00 uur - pauze - einde 22.00 uur.
Toegangsprijs 8 euro p.p.
Aanmelden via info@dorpscentrumoegstgeest.nl of opgeven in het Dorpscentrum.