Jop van der Wiel (links) en René Waterreus verspeelden de ongeslagen status in het dubbelspel. | Foto: Henk van Gijzen
Jop van der Wiel (links) en René Waterreus verspeelden de ongeslagen status in het dubbelspel. | Foto: Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Pecos op zijn plek gezet

tafeltennis n In eigen huis werd Pecos zaterdag hardhandig zijn plaats gewezen. Koploper Hilversum was met 8-2 te sterk.

Na vier speelronden stonden de Oegstgeester tafeltennissers slechts drie punten achter op het team uit de omroepstad. Misschien droomden ze stiekem wel van een stuntje. Maar Hilversum is eerder dit jaar gedegradeerd uit de eredivisie en wil daar zo snel mogelijk weer heen. Het contracteerde Cosmin Stan en Patrick Oeij, twee spelers die een niveau lager eigenlijk weinig te zoeken hebben. En dat bleek dus ook in de Thorn Tafeltennishal, waar de koploper in zijn sterkste formatie aantrad.
Youri Soons bleef nog het langst in de buurt van Oeij, maar kon de beslissende kansjes niet benutten. Jop van der Wiel, spelend met een lichte griep, en René Waterreus merkten al vrij snel dat ze alleen tegen derde man Goossens voor een reële winstkans konden gaan. Uiteindelijk waren het Soons en Waterreus die, beiden in vijf games, de te kloppen man ook klopten en zo de nederlaag tot 8-2 wisten te beperken. Voor het eerst dit seizoen leverde het dubbel Pecos geen punt op.


Voor de stand op de ranglijst maakt het weinig uit, al hoeft Pecos nu in elk geval niet meer naar boven te kijken. De tweede helft van het seizoen wordt het vooral zaak om Tempo Team en/of VVV eronder te houden. Bij de eerste drie eindigen is namelijk genoeg om in het voorjaar in de promotiegroep uit te komen. Dat Hilversum ook daarin de favoriet is, en dat de concurrentie van bijvoorbeeld Avanti er nog bijkomt, is even van later zorg.


Geslaagde finaledag interne jeugdcompetitie OLTC

tennis n Vrijdag 27 oktober was de laatste interne jeugdcompetitiedag van het zomerseizoen bij OLTC.

Ruim 50 kinderen deden mee met deze competitie. Zeven vrijdagen, verdeeld over het seizoen, speelden ze wedstrijdjes tegen elkaar. Na afloop werd er gezellig met elkaar gegeten.

Op de laatste competitiedag zijn de punten geteld en de bekers uitgereikt.

Winnaars

Oranje 1 jongens: 1. Gregoriy Donders 2. Tijmen Wolfs
Oranje 1 meisjes: 1. Kiki Tjeenk 2. Valerie van Wensen
Oranje 2 jongens: 1. Olle Talsma 2. Jochem Evers
Oranje 2 meisjes: 1. Julie Koppe de Neve 2. Aimee vd Vijver
Aanmoedigingsprijs rood: Sebbe Bakker en Isabel Kepinski
Aanstormend talent: Jasmijn Wolfs en Hidde Talsma

Afbeelding