Een grote groep van 31 enthousiaste cursisten is begonnen met hardlopen in aanloop naar de PaasHaaswijkloop. | Foto PR
Een grote groep van 31 enthousiaste cursisten is begonnen met hardlopen in aanloop naar de PaasHaaswijkloop. | Foto PR Foto: PR

Basiscursus hardlopen 2017/2018 van start bij Loopgroep Oegstgeest

hardlopen n Afgelopen woensdag is de Basiscursus hardlopen bij Loopgroep Oegstgeest van start gegaan.

Een grote groep van 31 enthousiaste cursisten is begonnen met hardlopen met als einddoel het starten van de 5 kilometer bij de PaasHaasWijkloop 2018. Een hardloop evenement dat op Tweede Paasdag georganiseerd wordt door Loopgroep Oegstgeest, de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel.
Voor veel deelnemers is het de eerste kennismaking met de loopsport. Maar ook zijn er deelnemers die het hardlopen na lange tijd weer willen oppakken. Aan de inzet en enthousiasme zal het niet liggen. De sfeer is nu al super. Ook Peter Veldhuijsen van Runnersworld uit de Burgsteeg, Leiden was als sponsor van de Loopgroep natuurlijk aanwezig bij de aftrap. Ook bij deze editie heeft hij er weer voor gezorgd dat de lopers zichtbaar zijn in het donker. Alle cursisten zijn door Peter Veldhuijsen voorzien van een reflectie hesje en armlampje waarmee zij de komende maanden de straten van Oegstgeest zullen opsieren.


Theatervoorstelling Vos en Haas:         Een feest voor Haas

theater n Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel organiseert weer een kindertheatervoorstelling.

Haas is wintermoe. Vos weet niet hoe hij haar kan troosten en is ten einde raad.

Dan schiet hem iets te binnen om Haas op te vrolijken: hij geeft een feest, speciaal voor haar! Maar met hoeveel mensen moet je eigenlijk feest vieren? Met zijn vieren? Of kan dat ook met zijn tweeën? En wat als je ongenode gasten krijgt? Hoe dan ook: dit feestje zal niet snel worden vergeten.

Een speelse, interactieve voorstelling over vriendschap en verlangens waarin de poppen opduiken in en rondom de boekenkast die in een halfronde cirkel het decor vormt.


Zondag 12 november, Leeftijd: 4+
Voorstelling van 15.00 tot 16.00uur
Locatie: Daltonschool (Jan Wolkerslaan 18 2343 BK Oegstgeest)
Leden van de buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel gratis toegang. Niet-leden € 5,= (kaarten uitsluitend a contant aan de deur)
Duur: 45 minuten


Buurtvereniging: www.bvhm.nl