Diederik Houbolt, die later geblesseerd uitviel. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Diederik Houbolt, die later geblesseerd uitviel. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO verslikt zich eind tweede helft

voetbal n Afgelopen zaterdag stond voor UDO thuiswedstrijd tegen VVSB op het programma. VVSB is in deze competitie wel één van de kanshebbers. UDO heeft nu drie winstpartijen achter de rug. Dus de vraag was nu hoe UDO zich tegen VVSB zou manifesteren. Zou de zegereeks van drie wedstrijden hier stoppen of zorgt UDO voor een verrassing?

UDO startte de wedstrijd sterk. Al in de eerste minuten vielen grote twee kansen voor UDO die niet werden verzilverd. UDO hield daarna nog steeds veel druk op het VVSB doel, terwijl VVSB in de eerste helft één enkele kans kreeg die eindigde op de lat. Wel kreeg VVSB later meer balbezit maar kon nog steeds geen vuist maken.

Het zou zelfs tot de 71ste minuut duren voordat VVSB tot scoren kon komen. De trainer van VVSB verklaarde later dan ook dat de UDO-trainer Nikivor van Rijn het tactisch goed voor het elkaar had door opdracht te geven om het veld zo klein mogelijk te houden. Het lukte VVSB immers gedurende lange tijd niet om gevaarlijk te worden. Hieruit blijkt dat het UDO-team sinds vorig seizoen veel heeft geleerd en zeker in het linker rijtje van deze competitie kan meedraaien.

Helaas viel enkele minuten later zelfs de 0 - 2 (80ste minuut) door een ongelukkig eigen doelpunt van Tom Uittenbogaard. In de resterende 10 minuten deed UDO er nog wel alles aan om weerstand te bieden aan de steeds groter wordende druk van VVSB. Dit werd mede veroorzaakt door als gevolg van blessures uitvallende, bepalende spelers van UDO. Vlak voor het eindsignaal viel nog de 0 - 3. Dat leverde een toch wel enigszins geflatteerd verlies op.

Tijdens de wedstrijd raakte Joost den Hollander geblesseerd. Dit gaf trainer Nikivor van Rijn de gelegenheid om Stefan Stoeken zijn debuut te laten maken in UDO 1. Stefan Stoeken is tot nu toe vooral actief geweest als vrijwilliger (trainer, leider, jeugdcommissielid) en nu dus tevens bij de selectie.

UDO heeft deze wedstrijd laten zien dat zij zeker gezien de prestaties van vorig seizoen zeker in de lift zitten en mee kunnen met de teams in het linker rijtje.

Overige uitslagen: Alphia-SV WVC 6-1, VV Haagse Hout-VV Oegstgeest 0-4, Hazerswoudse Boys-VV Meerburg 0-2, KSD-Marine-SV Wassenaar 4-2, Roodenburg-Football Factory 3-1, vv UDO-VVSB 0-3.

Weer eenvoudige winst VV Oegstgeest

voetbal n Zaterdag won Oegstgeest zonder veel moeite de zesde wedstrijd op rij en voert de ranglijst aan.

Het seizoen lijkt zich voor Oegstgeest te herhalen, in de start van de competitie alleen maar winnen. Maar het belangrijkste om in aanmerking te komen voor promotie, is de goede resultaten vast te blijven houden. Vorig seizoen werden de cruciale wedstrijden tegen de directe concurrenten voor promotie verloren. In de eerste wedstrijd van deze competitie werd zo'n wedstrijd tegen VVSB met ruime cijfers gewonnen. Zaterdag is Alphia, dat met twee punten minder op de ranglijst staat, de tegenstander. Dan kunnen de mannen van trainer Huig Jan Heeringa laten zien dat ze deze wedstrijd ook kunnen winnen.

penalty

In de uitwedstrijd tegen Haagse Hout ging het in het eerste kwartier gelijk op zonder dat beide teams scoringskansen kregen. De tegenstander beperkte zich tot verdedigen en Oegstgeest kwam niet verder dan tot enkele schoten richting het doel. Totdat in de 20e minuut Joep van Tulder op de doellijn onderuit werd gehaald en de scheidsrechter Oegstgeest een penalty gaf en de dader met rood van het veld stuurde. Oegstgeest spits Ozan Demirbas verzilverde de penalty: 0 -1. Een kwartier voor de rust reageerde Bob den Hollander alert op een door de keeper weggestompte bal en scoorde 0 – 2.

In de rust werd middenvelder Daniël Gras gewisseld voor Steven Gijselman. Na een kwartier kwam Oegstgeest op een 0 – 3 voorsprong door Van Tulder die alleen op de keeper afgaand beheerst scoorde. Met deze stand was de wedstrijd gespeeld en speelde Oegstgeest de wedstrijd beheerst uit zonder kaarten of blessures. Invaller spits Danny Wenink miste nog een opgelegde kans om de score op te voeren. Uiteindelijk was het Den Hollander die de met zijn tweede doelpunt de eindstand op 0 – 4 bepaalde. Zo ging vv Oegstgeest in de Jan Wolkers week, met 3 punten terug naar Oegstgeest. Het was ook de zaterdag waarop door stemming bij UDO en Oegstgeest de naam van de nieuw te vormen fusieclub gekozen werd. Met ruime meerderheid van stemmen is het FC Oegstgeest (Fusie Club Oegstgeest) geworden.
Oegstgeest staat nu met 18 punten uit 6 wedstrijden op de eerste plaats.

Zaterdag speelt Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Alphia, dat met 2 punten minder op de tweede plaats staat, aanvang 14.30 uur.