Voor de ondernemers was het meedoen bijna vanzelfsprekend: 'Iedereen kent wel iemand die te maken heeft met deze ziekte'.  |  Foto Wil van Elk
Voor de ondernemers was het meedoen bijna vanzelfsprekend: 'Iedereen kent wel iemand die te maken heeft met deze ziekte'. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Winkeliers in De Kempenaerstraat houden actie voor Pink Ribbon

geven n Donderdag 19 oktober werd in Oegstgeest uitgeroepen tot Pink Ribbon-dag: "We schenken tien procent van de dagopbrengst aan Pink Ribbon", was de boodschap van negen ondernemers van de De Kempenaerstraat. Een mooi gebaar met de doelstelling om voor het goede doel vijftienhonderd euro in te zamelen.

The Frog hield de actie al eerder en wilde het graag herhalen. "Mogen wij ook meedoen", klonk het enthousiast van collega-ondernemers. En zo waren op donderdag maar liefst negen winkels versierd met roze ballonnen ten teken van de deelname aan de actie: 'Fashion en Style De Kempenaerstraat Oegstgeest – Mode en Style voor Pink Ribbon'. Mooi meegenomen dat het koopavond was en de winkels langer open waren.

Op de website acties.pinkribbon.nl/ staat een paar dagen later vermeld dat de teller op bijna duizend euro staat. Het staat de lezers vrij om geld te doneren om daarmee het doel sneller te bereiken. De actie van The Frog werd gesteund door June, Glamour, Elles Emotions, Chef de Cabine, Glamour Kids, Naturelle, UNO en Carel van de Meer. Op de website staat over Pink Ribbon: "Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt".

De actie is uitgegroeid tot een jaarlijks gebeuren met een groeiend aantal deelnemers. "We hopen dat de volgende keer meer ondernemers willen meedoen!"