Alle betrokkenen bij de getelde stemmen. | Foto Willemien Timmers
Alle betrokkenen bij de getelde stemmen. | Foto Willemien Timmers Foto:

Voetbalfusieclub op Voscuyl gaat FC Oegstgeest heten

voetbal n Op zaterdag 28 oktober konden alle leden van Vv Oegstgeest en Vv UDO stemmen voor een nieuwe naam van de fusieclub, waarvan ze vanaf seizoen 2018-2019 deel uit zullen maken. 's Avonds werd de winnende naam bekendgemaakt: De club zal FC Oegstgeest gaan heten.

Door Willemien Timmers

Om half acht 's morgens stonden de eerste teams al in de stemlokalen, die voor de gelegenheid waren uitgerust met échte stemhokjes en échte stembussen die de gemeente ter beschikking had gesteld. Er kon gestemd worden op eén van de vier voorgestelde namen, waaronder de eerder voorgestelde naam OVV De Vossen, waarover veel ontevredenheid was. Een kleine duizend sporters bracht hun stem uit, en op de terrassen werd veelal FC Oegstgeest genoemd als meest waarschijnlijke naamwinnaar. Toen even na zessen de bussen bij Vv Oegstgeest onder toeziend oog van notaris Linda van den Oudeweetering werden geleegd en de stembriefjes werden geteld, werd al snel duidelijk dat FC Oegstgeest als naam inderdaad veruit de meeste stemmen had gekregen. De beide voorzitters spraken hun tevredenheid erover uit, dat leden van beide clubs blijkbaar eensgezind waren in de toekomstige naam van hun voetbalclub. "Het is duidelijk dat de jeugd het ziet zitten met deze nieuwe naam."

Met 718 stemmen was de naam FC Oegstgeest duidelijk de winnaar. Voor wat betreft de andere drie namen: Vv de Voscuyl kreeg 93 stemmen, UOC '18 kreeg 82 stemmen en OVV de Vossen 69.

De andere Oegstgeester voetbalvereniging, ASC, feliciteerde de clubs op Twitter: 'Bij @ASC_Oegstgeest kijken we enorm uit naar alle derby's tegen FC Oegstgeest! Gefeliciteerd met jullie nieuwe en sterke naam!'

Vv Oegstgeest voorzitter Jan van den Broek keek al naar de toekomst: "We zijn erg blij met deze eensgezindheid, en moeten nu verder aan de slag. Het is belangrijk dat de politiek nu verder meewerkt. Er zullen politieke beslissingen genomen moeten worden over de financiering van het Voscuyl project. Willen we de fusie werkelijk voor volgend seizoen in laten gaan, zouden we uiterlijk in december moeten weten of de financiering geregeld is. Dit is belangrijk voor zowel FC Oegstgeest als voor de Oegstgeester Golfclub om tot herinrichting van De Voscuyl te komen."