Afbeelding
Foto:

Verkeerssituatie Terweeweg

Na de herinrichting van de Terweeweg is tegenover de uitrit van de parkeerplaats van Restaurant de Beukenhof een dwangpijl geplaatst. Auto's moeten rechtsaf, richting De Kempenaerstraat. De meeste chauffeurs houden zich daaraan maar een flink aantal kiest toch, tegen het eenrichtingsverkeer in, voor linksaf. Maar dit levert hachelijke situaties op. Automobilisten die de Terweeweg ingaan, passeren een eenrichtingsbord en rekenen dus niet op tegenliggers. Ook de kruisende fietsers op de Leidse Straatweg worden verrast. Het wordt nog erger doordat de overtreders weten dat zij fout zijn en te hard rijden om vlug weg te komen.


De politie heeft geen Agent Bromsnor meer beschikbaar om vanuit het geboomte van de Beukenhof bekeuringen te schrijven. Maar men zou onder de dwangpijl een tweede bord kunnen hangen: 'cameracontrole'.

Eep Francken


Portefeuilleverdeling

politiek n Na vertrek van Marien den Boer heeft het college de portefeuilleverdeling aangepast en de onderlinge vervanging opnieuw geregeld. Verwacht wordt wel dat er nog een interim-wethouder komt. Den Boer neemt volgende week dinsdag, 31 oktober, afscheid.


Naturalisatieceremonie

welkom n Op 18 oktober vond er in ontspannen sfeer in de collegekamer van het Oegstgeester gemeentehuis opnieuw een naturalisatieceremonie plaats.

Ditmaal kregen drie Oegstgeestenaren de Nederlandse nationaliteit. De inwoners die een Nederlands paspoort ontvingen komen van oorsprong uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Iran.

Na de traditionele woorden werd er een kopje thee gedronken met een 'Oegstgeester dakpan-koekje', waarna de originele dakpan, die nog te vinden is op het dak van het koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest, werd bewonderd op de kamer van de burgemeester. | Foto W Timmers

Afbeelding