Najaarsexcursie Leidse Hout

natuur n Tijdens een excursie in de Leidse Hout gaan deelnemers vooral op zoek naar de geheimzinnige paddenstoelen.

Zo zijn ze er niet en zo zijn ze er wel. Soms worden er heksenboter, ridderzwammen, schijnridderzwammen en heksenboleten gevonden. Geheimzinnige namen voor geheimzinnige zwammen.
Als er weinig paddenstoelen zijn kijken deelnemers ook naar het andere moois dat de herfst biedt. Gekleurde bladeren, mooie bessen, ze zijn vast wel te vinden in deze gratis excursie van ongeveer anderhalf uur georganiseerd door het IVN, instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, en de Vereniging Vrienden van de Leidse Hout.

Zondag 29 oktober, 14.00 - 15.30 uur Leidse Hout. Startpunt muziektent de Waterlelie

www.ivn.nl/leiden www.vriendenvandeleidsehout.nl


Druktemakers!

opvoeding n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Oegstgeest organiseert op 2 november de themabijeenkomst 'Druktemakers' voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar.

Waarom zijn kinderen druk en wanneer is druk nog 'gewoon druk'? Hoe kun je druk gedrag voorkomen? Of hoe ga je het beste met je druktemaker om? Interactieve bijeenkomst waarin je als ouder leert wat de kenmerken en de oorzaken kunnen zijn van druk gedrag. Met andere ouders bespreek je hoe met bepaalde situaties om te gaan en wissel je tips en tricks over de opvoeding uit.


De bijeenkomst bestaat uit 1 avond en kost € 5,- p.p. (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten).
Aanmelden via www.cjgcursus.nl


Boeken-taxatie bij Rijnlandse Boekhandel door Jaap Schuurman

Boeken n Wie antieke boeken heeft en benieuwd is naar de waarde of ze wil verkopen komt op zaterdag 28 oktober naar de Rijnlandse Boekhandel.

Daar is Jaap Schuurman van antiquariaat Novemberland uit Leiden te van 11.00 tot 14.30 uur te gast.


Men kan oude en zeldzame boeken meenemen als Bijbels, atlassen, oude kinderboeken (voor 1920), botanische werken, topografie, geschiedenis, kunst, architectuur en wetenschap. Voorts kan advies worden gegeven met betrekking tot de verkoop of restauratie van oude boeken.


Dus kijk even in de boekenkast of op zolder en wandel aaanstaande zaterdag even binnen bij de Rijnlandse Boekhandel.