Stenen hebben hun verhaal

bezinning n De Activiteiten Vrijzinnige Protestanten organiseert Inspiratie op Zondag op 29 oktober om 15.00 uur in het Dorpscentrum.

In de Bijbel spelen in diverse verhalen stenen een rol. Stenen worden geregeld uitgebreid beschreven en van een symbolische betekenis voorzien. Stenen zijn hard en blijven relatief onveranderd in de tijd. Dat lijkt het tegenovergestelde van het geestelijke aspect van het leven, dat bewegelijk en spontaan is. Wat vertellen de edelstenen op de borstplaat van de Joodse priesters, is er een relatie met de Steen der Wijzen? Wat hebben stenen ons te vertellen? Het wordt een bijeenkomst met een kort verhaal en ervaring met 'onze eigen steen'. Er is gelegenheid tot eigen overdenking afgewisseld met muziek en samenzang. Katrijne Bezemer is theoloog en historicus en werkt als voorganger bij Vrijzinnig Centrum De Hoeksteen in Voorburg en De Kapel in Bloemendaal. Richtbedrag €5. Gerrie Kooijman-van Andel 06-1839 2604.


Mantelzorgcafé Oegstgeest

ontmoeting n Werkgroep Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert, op 31 oktober een bijeenkomst voor mantelzorgers. Dit is het tweede café van de najaars-reeks. Tijdens dit café zal notaris van de Oudeweetering een lezing geven over het levenstestament.

Dinsdag 31 oktober nodigt men bezoekers uit om onder het genot van een kopje koffie of thee te luisteren naar de lezing van notaris van de Oudeweetering uit Oegstgeest over het levenstestament. Wat is het levenstestament precies en hoe is het ontstaan. Welke zaken kan men vooraf vast laten leggen zodat men is voorbereid op de toekomst. Hoe de regie in eigen hand te houden, als je men geconfronteerd wordt met zaken zoals een beroerte, dementie of een ernstige ziekte. "In een levenstestament regelt u wie uw zaken behartigt tijdens uw leven en legt u uw wensen vast voor het geval u dit op enig moment zelf niet meer kunt. In een levenstestament kunt u ook wilsverklaringen opnemen, zoals een behandelverbod en/of euthanasieverklaring."

Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig,
Dinsdag 31 oktober, van 14.00 tot 16.00 in de Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest


Opbrengst rommelmarkt

geven n Op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober vond in de recreatiezaal van het wooncomplex, Boerhaaveplein de rommelmarkt plaats.

Het was er gezellig druk en heel wat kleine spulletjes vonden een nieuwe eigenaar. De opbrengst van 250.00 euro komt geheel ten goede aan de Hersenstichting. Daarnaast was het een leuke activiteit van de bewoners van de flat.