Steven Apcar is zijn tegenstander te snel af. | Foto Leo van den Broek
Steven Apcar is zijn tegenstander te snel af. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

Ook met tien man wint vv Oegstgeest

voetbal n Ondanks dat Oegstgeest zaterdag bijna een uur lang met tien man tegen Hazerswoudse Boys moest spelen, wegens het uit het veld sturen van Robbert Noort, boekte Oegstgeest een ruime overwinning.

Zaterdag speelde Oegstgeest tegen Hazerswoudse Boys dat direct de verdedigende stelling in nam en probeerde met snelle uitvallen via twee spitsen gevaar te stichten voor het Oegstgeest doel. Dat lukte ze na een kwartier spelen, een kopbal ging maar net langs het Oegstgeest doel. Vlak hierna was het Ozan Demirbas die de score opende: 1 - 0. Oegstgeest liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Het was Danny Wenink die uit een draai onhoudbaar inschoot: 2 - 0. Er leek voor Oegstgeest geen vuiltje aan de lucht totdat tien minuten voor de rust verdediger Robin Noort, na het ongeoorloofd afstoppen van een Hazerwoudse Boys aanvaller, direct rood kreeg. In een verwarrende situatie gaf scheidsrechter Smedinga na deze overtreding eerst een penalty en Noort een gele kaart. Op appelleren van Oegstgeest assistent-scheidsrechter Rick Peppelenbos veranderde de scheids de penalty in een directe vrije trap op de rand van de zestien en de gele kaart in een rode. Zo moest Oegstgeest verder met tien man. Oegstgeest liet zich echter niet van de wijs brengen en op slag van rust vergrootte Roy Elkerbout de voorsprong naar 3 - 0.

Na de rust kreeg Hazerwoudse Boys wat meer grip op het spel en wist een aantal kansen te creëren, maar die werden vakkundig gekeerd door Oegstgeest keeper Lucas van der Meij. Ook Oegstgeest kreeg de nodige kansen. Een schot van Den Hollander werd door de keeper gestopt en de directe vrije trap die hij nam belandde op de lat. Vlak voor tijd scoorde Wenink zijn tweede doelpunt: 4 - 0. In de extra tijd wist Hazerswoudse Boys via een snelle uitval nog tegen te scoren en bracht de eindstand op 4 - 1.

Oegstgeest staat nu op een gedeelde eerste plaats met SEV.

Zaterdag speelt Oegstgeest uit tegen Haagse Hout.

UDO wint ruim in Wassenaar

voetbal n Uit bij sv Wassenaar maakte UDO een vliegende start met een heel snel doelpunt van Rutger Hoogkamer. Dit zette wel de toon voor de gehele wedstrijd. Ten eerste het feit dat dit het bewijs was voor een groot overwicht van UDO-kant. Maar ook dat het niet Rutgers laatste goal van deze wedstrijd zou zijn.

Sv Wassenaar was gedwongen met veel invallers aan de wedstrijd te beginnen omdat zij in het vorige duel veel rode kaarten te verwerken kregen. Hierdoor werd die wedstrijd zelfs gestaakt in verband met een tekort aan spelers. Misschien startte UDO hierdoor ook wat minder scherp. Want ondanks het grote overwicht leed UDO veel balverlies door slordig spel. En kreeg Wassenaar zelfs nog een grote schietkans die maar net naast ging. Het zou tot vlak voor rust duren voordat UDO de 0-2 kon maken. Via een mooie pass van David Schnorhk kon Rutger zijn tweede doelpunt maken.
Na rust veranderde er niet veel aan het spel. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Pieter Heeren een van de weinige kansen van Wassenaar te verwerken. Dit deed hij foutloos. Kort daarop verdween een schot David Schnorhk net naast de paal van het Wassenaarse doel. Even later leverde dezelfde David een prima voorzet af naar Rutger Hoogkamer die moeiteloos kon inkoppen 0-3 (75ste min). Daarmee was de hattrick voor Rutger Hoogkamer geboren. Korte tijd later kreeg Rutger zijn publiekswissel, hij had een prima wedstrijd gespeeld. Vervanger Jailson Jill de Barros nam de taak van Rutger Hoogkamer letterlijk over door na goed voorbereidend werk van Joost Verschuuren en David Schnorhk de 0-4 op het scorebord te zetten.
Kans op kans volgde nog. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van de altijd hardwerkende Pascal Franken.
Ook maakten de toeschouwers nog een curieus voorval tegen. Bij een duel in het doelgebied van Wassenaar belandden twee spelers op de grond en Wassenaar werkte de bal weg richting middenveld. Diederik Houbolt zag zijn kans schoon en schoot de bal via een afstandsschot in het doel van Wassenaar. Vreemd genoeg floot de scheidsrechter vervolgens en gaf Wassenaar een vrije bal, doelpunt dus om onbekende redenen niet toegekend. Gezien de stand bleef het aan UDO-zijde alleen bij schouder ophalen, de drie punten waren immers toch al binnen.
Vlak voor het einde van de wedstrijd moest Pieter Heeren nog één keer echt serieus in actie komen om een schot van Wassenaar over te tikken, knappe redding.
De drie punten brengen UDO nu op de zesde plaats in de ranglijst. De volgende wedstrijd thuis tegen VVSB zal de echte krachtmeting om de stand zijn. Maar UDO zal dan wel zorgvuldiger moeten gaan voetballen en de vele kansen ook echt moeten gaan verzilveren. Verder werd Rutger Hoogkamer gekozen tot 'Man of the Match'. Een prachtige titel voor hem na een wat mindere periode.