Afbeelding
Foto:

Discussieavond nieuwbouwplan Overgeest

wonen n Het burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest gaat een visie ontwikkelen op het plan Overgeest.

Door het vertrek van zorginstellingen ontstaan mogelijkheden voor nieuwbouw achter het gemeentehuis. Het burgerinitiatief wil dat daar ook plek is voor appartementen voor senioren in de sociale en middenklasse huur alsmede een ontmoetingsruimte. Daartoe wordt op 24 oktober vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis een discussieavond georganiseerd waar inwoners en raadsleden van harte welkom zijn. Wie van plan is te komen, stuurt een email aan info@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl.


Radius-film

film n Op vrijdag 27 oktober wordt er weer een film vertoond door Radius in het Dorpscentrum.

Regisseur Jim Jarmusch laat in de film de schoonheid van het onopvallende zien. Hij herinnert de kijker eraan hoeveel kunst en liefde er schuilt in ogenschijnlijk onopmerkelijke mensen met onopmerkelijke huizen en onopmerkelijke levens. Je moet het alleen willen zien. Het is een ode aan diversiteit, die tegelijkertijd benadrukt dat iedereen in de basis hetzelfde is. Dit maakt van de film, met deze wereld waarin niets schreeuwt en alles fluistert, het perfecte tegengif voor turbulente tijden. Mensen praten met elkaar. Ze zijn niet bang. Verslapen lijkt eventjes de grootst mogelijke ramp al volgt er later nog iets ergers, maar ook dat blijkt helemaal geen drama.
Wie gelukkig wil zijn moet de wereld bekijken met een liefdevolle blik. Een film die dat voor elkaar krijgt is er om te koesteren! Opvragen titel: Radius tel: (071) 7074260 of Dorpcentrum tel: (071) 8876656.

27 oktober, Dorpscentrum. Tijd: 14.30 u (open 14.00) Kosten: € 5,-.


Speurtocht naar paddenstoelen

natuur n Het IVN organiseert op 25 september bij het MEC-Oegstgeest een paddenstoelenspeurtocht voor Scharrelkids.

Hoeveel verschillende soorten zijn er te vinden? Waar groeien ze? De kinderen gaan met loepjes op pad.
Voor wie: voor kinderen van 6 - 11 jaar. Waar: MEC-Oegstgeest, Oegstgeesterweg 43. Wanneer: woensdag 25 oktober van 14.00 - 16.00 uur. Kosten: € 1.50 per kind.
Aanmelden mag bij: scharrelkidsivnleiden@gmail.com