Afbeelding
Foto:

Peuters op internet

onvoeding n Kinderen die nu opgroeien kijken graag filmpjes op de tablet en genieten van leuke spelletjes op de smartphone. Media zijn leuk en leerzaam. Maar het is ook belangrijk om kinderen veilig met media te leren omgaan.

Ouders hebben hierin een belangrijke rol. 'Hoe begeleid ik mijn peuter op internet?' 'Wat zijn goede apps voor kleine kinderen?' 'Hoe lang mag mijn kleintje met de tablet spelen?' Dit soort vragen komen aan bod tijdens de Koffiespeeltuin op woensdag 25 oktober (Bibliotheek Oegstgeest) die in het teken staat van 'Kind & Media'. Aan de hand van het landelijke opvoedmodel 'MediaDiamant' neemt mediacoach Eliane Groenendijk (MediaSwitch) de aanwezigen mee naar de online leefwereld van kinderen 0-4 jaar. Om 09.30 uur staat de koffie klaar en om 10.00 uur start Eliane haar korte workshop. Ook aan de kleintjes is gedacht: de limonade staat klaar, er is speelgoed en er zijn uiteraard heel veel boekjes.


Verklaring Kannerschool en Inizo

onderwijs n Inizo en de Leo Kannerschool VSO hebben op vrijdag 13 oktober een intentieverklaring getekend.

De samenwerking tussen deze twee instanties geeft de mogelijkheid om leerlingen die thuiszitten ondanks hun leerplichtontheffing weer tot het volgen van onderwijs te laten komen. Leerlingen die niet meer in een onderwijssetting kunnen functioneren gaan ter vervanging vaak naar een dagbestedingslocatie, waar soms blijkt dat enige vorm van onderwijs niet uitgesloten kan worden. Jongeren krijgen dan toch weer motivatie om aan het leerproces deel te nemen. De Leo Kannerschool is een pilot traject aangegaan met de dagbestedingsplek Inizo. Hiervoor is een lokaal ingericht in de stijl van de Leo Kannerschool VSO Oegstgeest. Hier krijgen leerlingen met een stoornis in het Autisme Spectrum weer onderwijs.