Het einde van het tijdperk 'spelen op gewoon gras', werd afgesloten met een heerlijk diner op het terras. | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

Fiks selectieteams sluiten eerste helft seizoen sterk af

korfbal n Fiks 1 en 2 hebben de laatste korfbalwedstrijden van de eerste helft van het veldseizoen met winst afgesloten. Opvallend was het resultaat van Fiks 2 dat tegen Sporting Delta 3 een megaresultaat boekte. Nooit eerder heeft Fiks 2 in de veldcompetitie een 36-10 zege behaald. De ruststand van 20-6 was bewijs dat er iets moois ging gebeuren.

Het was toch al een mooie dag voor korfbalvereniging Fiks. Teams als Fiks 5, Fiks D1, A2 en F1 pakten de herfsttitel.

Fiks 1 mag weer een stunt bijschrijven. Unitas Harderwijk, dat in de zaal in de hoofdklasse speelt, kreeg op de Voskuyl een nederlaag te slikken. Een paar weken geleden stuurde de formatie van Rick Nell ook zaalhoofdklasser Nieuwerkerk puntloos naar huis. Het onderschrijft de stelling, dat Fiks in eigen huis voor tegenstanders een haast onneembaar fort is. Na de zeges staat Fiks 1 gedeeld aan kop in de overgangsklasse en Fiks 2 met vier punten verschil stijf bovenaan en heeft alle kansen in eigen hand om een gooi te doen naar de reserve overgangsklasse.

Fiks 1 kende een zwakke start tegen Unitas en keek na 24 minuten tegen een 2-7 achterstand aan; een zeer karige oogst na zo'n tijdsperiode. Na een time out speelde Fils met meer overleg en kwam terug in de wedstrijd. Bij rust was de achterstand geslonken tot 1 punt. Unitas verloor grip op de ontmoeting, mede dankzij hun te gejaagde spel en de ijzersterke rebound van Fiks rond de korfzone. Na 11-11 van Timo Dezentje, schoten Dominic van Welzen, Kevin Vreeken, Tim van Polen en Jan Anholts Fiks naar 15-11. Het was de beslissende demarrage. Unitas scoorde wel mee, maar door de bal professioneel lang in de aanval rond te spelen beëindigde de succesvolle Oegstgeester formatie de wedstrijd met een 17-15 zege.

Het was een bijzondere wedstrijddag. Reden: de laatste wedstrijden op gewoon gras. In de winter staat aanleg van kunstgrasvelden gepland. De sponsor- en evenementencommissie hadden voor de aanwezigen een smakelijk diner en een wijnproeverij gepland. De aanmelding hiervoor was met ruim 100 deelnemers overweldigend. Dankzij het gunstige weer kon het eten aan lange tafels op het terras plaatsvinden. Het Wijnhuis Oegstgeest (Olav en Silvane Peters) verzorgde de wijnproeverij. De biefstuk en saté werden in een aparte tent bereid door de eigenaar van restaurant De Jonker (Octave Michiels van Kessenich). Beide bedrijven zijn sponsor van korfbalvereniging Fiks. Veel enthousiaste geluiden over de kwaliteit van de wijnen en de voortreffelijk smakende maaltijd. Ze hadden veel eer van hun werk.