ASC laat voorsprong in tweede helft glippen

voetbal n ASC is, evenals vorige week, tegen een nederlaag aangelopen. In eigen huis werd niet gewonnen van Nicolaas Boys, dat met 1-2 de zege meenam naar Nieuwveen.

Na drie nederlagen en één overwinning lijkt het erop dat ASC opnieuw geen dominante rol zal gaan spelen als het gaat om de prijzen in de derde klasse.

nieuwe trainer

De nieuwe trainer legde in een bijeenkomst voor oud-leden voorafgaand aan de wedstrijd uit, dat hij met ASC voor een uitdaging staat. "Ik ben net aangesteld als trainer, er zijn spelers weggegaan en nieuw gekomen, dus moeten we werken aan vorming van een team. Dit zal gepaard moeten gaan met trouw trainingsbezoek en opbouw van goede discipline binnen het team. Als het vanuit die basis lukt prestaties te behalen, kun je wellicht ambities naar boven bijstellen." Hij zegt enthousiasme bij de spelers te zien.

ASC startte het duel zonder drie vaste basisspelers Sean Goebel, Ralph van Zandwijk en Ruben Dutrieux. In de eerste helft leek het geen invloed te hebben, want ASC was aanvallend toonaangevend. Het had ook de meeste kansen.

Na een matte vertoning met weinig gevaar voor beide doelen, oogstte ASC rendement uit de eerste serieuze doelpoging. Jelle Schouten bediende Fenno van de Hoek op maat, zodat de 1-0 kon worden binnen gewerkt. Daarna waren er zeker kansen op vergroten van de voorsprong. Falende afwerking voorkwam dat. De enige grote kans van de Nieuwveners was in de 37e minuut. Er werd slecht uitverdedigd nabij de 11 meter. De onderschepte bal leverde een honderd procent kans op die voorlangs het doel verdween. Na de rust zette Nicolaas Boys aan en was nadrukkelijk aanvallend aanwezig. De betere aanvallende scherpte betaalde zich uit in twee treffers. Ondanks dat ASC nog enkele mogelijkheden kreeg, bleef de 1-2 staan.