Hellinga en Vn Moort bezegelen hun afspraken met een handdruk. | Foto WT
Hellinga en Vn Moort bezegelen hun afspraken met een handdruk. | Foto WT Foto:

Samenwerking BplusC en Dorpscentrum

muziek n Tijdens een feestelijke en muzikale bijeenkomst werd op donderdagavond 12 oktober de samenwerkingsovereenkomst tussen BplusC en het Dorpscentrum getekend.

Met ingang van het cursusseizoen 2017-2018 heeft de muziekafdeling van BplusC haar intrek genomen in Dorpscentrum Oegstgeest. Willem van Moort (BplusC) en Pieter Hellinga (Dorpscentrum) lieten beiden weten blij te zijn met de afspraken zie zijn gemaakt. Voorzitter Hellinga keek dankbaar terug op de afgelopen jaren. "Het Dorpscentrum heeft zijn bestaansrecht meer dan bewezen. We willen ontmoeten en verbinden en daarbij is de komst van BplusC een verrijking." De komst van BplusC biedt voor het centrum een stabiele factor richting de toekomst.

Directeur Willem van Moort is blij met de nieuwe leslocatie van BplusC, die helemaal is gerenoveerd: "We zijn blij met onze plek; onze eigen vleugel in het Dorpscentrum met drie prachtige leslokalen. We geven hier muziekles op diverse instrumenten aan jong en oud. In de toekomst wil BplusC in deze multifunctionele ruimtes ook andere activiteiten programmeren. We kijken uit naar creatieve samenwerkingen binnen het Dorpscentrum, zoals het opluisteren van evenementen met optredens en workshops door leerlingen en docenten van BplusC. Het gaat erom dat we samen kunst maken."

Tijdens de open avond, die na de ondertekening volgde, konden de bezoekers luisteren naar viool- en klarinetmuziek van jonge leerlingen. Ook konden de bezoekers de nieuwe, lichte ruimten bewonderen.


Het Dorpscentrum heeft een ideƫle missie om mensen bij te elkaar brengen. Wekelijks zijn er meer dan vijfhonderd bezoekers.