Shana Massee uit Oegstgeest wil Amerika bezoeken en van kust naar kust reizen. | Foto FAY Photography
Shana Massee uit Oegstgeest wil Amerika bezoeken en van kust naar kust reizen. | Foto FAY Photography Foto: FAY photography

opmerkelijk

'Ik ga mijn droom leven'

avontuur n Dat zegt de 20-jarige Oegstgeestse Shana Massee die na het behalen van haar studiediploma Toerisme besloot een tussenjaar te nemen om als parttime medewerkster op de vleeswarenafdeling van Jumbo voldoende geld te verdienen om haar droom te gaan verwezenlijken.

Door John Vroom

"Mijn droom is Amerika te bezoeken van Coast to Coast. Nu kan het en als ik langer wacht er van allerlei situaties kunnen komen waardoor je het gaat uitstellen en misschien wel gaat afstellen. Ik heb die fascinatie voor Amerika al vanaf mijn 8e jaar en voorjaar volgend jaar ga ik daar mijn droom leven en begin in New York en vandaar naar Washington, Nashville, New Orleans, Santa Fe, Grand Canyon, National Park en eindig in San Francisco. De hele reis duurt zo'n maand. Ik ga alleen en het is een georganiseerde reis voor jongeren tot 30 jaar. Wat ik wil ervaren zijn die verschillende culturen en naturen. Ook wil ik nog een keer apart terug naar Los Angeles. Eigenlijk zou ik best in Amerika willen wonen en werken.

Ik heb trouwens toch het gevoel niet mijn hele leven in Nederland te zullen wonen. Na mijn tussenjaar ga ik Media en Entertainment Management studeren, want ik wil graag in de radio- en tv-wereld of muziekindustrie gaan werken. Ik bezoek regelmatig grote Dance events, zoals Mysterland en Amsterdam Dance Event en kijk dan altijd geboeid naar de organisatie daarachter. Ik ben dan ook ambassadeur van een aantal en doe dan promotie daarvan via social media, wat mij weer een aantal privileges backstage oplevert. Ik rij ook paard en een andere droom die ik heb is het bezitten van een eigen paard, waarmee ik graag mee zou willen doen aan dressuurwedstrijden. Als ik mensen vertel over mijn dromen en ambities dan zijn zij vaak verrast omdat ze mij blijkbaar kennen als een rustig en ingetogen meisje, maar dat lijkt maar zo, want in mijn hoofd heb ik hele actieve en ambitieuze dromen die ik allemaal ga leven". Tja, opmerkelijk!
Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl


Kindertheater in het Dorpscentrum

theater n Op zondagmiddag 19 november speelt Mark van Vliet zijn spannende, muzikale voorstelling 'Help! Ik heb een vlieg ingeslikt' in het Dorpscentrum te Oegstgeest.

Gasten genieten niet alleen van een muzikaal uitje voor het hele gezin, maar steunen ook het goede doel. Een deel van de opbrengst van deze middag is namelijk voor Ronald McDonald Huis Leiden.

'Help! Ik heb een vlieg ingeslikt' brengt kinderen op een speelse manier in aanraking met klassieke muziek. In de voorstelling, die geschikt is voor kinderen vanaf vier jaar, wordt gezongen en gedanst op bekende melodieën van een aantal beroemde componisten. Kaarten voor de voorstelling zijn vanaf 19 oktober te koop bij Boekhandel De Kler, de Rijnlandse Boekhandel en bij Admiraaltje.

De theatermiddag is een initiatief van Anneke de Mooy, een van de vrijwilligers die het Ronald McDonald Huis en de Ronald McDonald Huiskamer draaiende houden.

De stichting Ronald McDonald Huis biedt ouders en broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen een ´Thuis ver van Huis´.