Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Expositie Stefan van Ruijven in Stadsgehoorzaal

kunst n De Oegstgeester fotograaf Stefan van Ruijven (36) exposeert de komende maanden met indrukwekkende werken in de Leidse Stadsgehoorzaal.

De zeven grote werken zijn ontstaan vanuit het thema 'De Ziel van Leiden', een onderwerp waar eerder een Leids stripboek over verscheen. "Ik heb het thema proberen te vangen in zwart-wit beelden, in witte gedaanten die we in de ziel kijken." Stefan heeft duidelijk genoten van het creatie-proces. "Waar kun je beter in de ziel van Leiden kijken dan op de burcht? Dat is voor mij de kern, het hart van de stad." De foto-creaties hebben ook een rauw randje, net zoals de stad dat heeft. "Mooi om dat tot uitdrukking te brengen."

omslag

Je zou Stefan van Ruijven een laatbloeier kunnen noemen. Na een carrière in de marketing en sales, maakte hij pas na zijn dertigste verjaardag de omslag naar fotografie. "Eerder wilde ik een kledingwinkel beginnen, en deed ik mee aan castings. Dus de 'creatieve' wereld is mij niet vreemd."
Na het volgen van de fotovakschool in Amsterdam, is het werk voor de fotograaf gestaag toegenomen. "Veel van mijn opdrachten bestaan uit het maken van portfolio-foto's voor modellen, of het maken van bedrijfsportretten. Daarom vind ik het erg leuk om ne eens iets anders te doen. Dit is mijn eerste officiële expositie."

De foto's van Stefan zijn tot en met het eind van dit jaar te bewonderen in de rechtergang van de Stadsgehoorzaal aan de Leidse Breestraat.

Stefan van Ruijven bij één van zijn werken. | Foto Willemien Timmers